Zwarte peper proeverij met The Good Spice

Een tijdje geleden had ik een interessant bericht in mijn mailbox: over duurzame, fairtrade kruiden van The Good Spice. Ik even rondneuzen op hun website, en ik was onder de indruk van wat ik zag. Lekkere kruiden uit een transparante keten! Dat smaakte naar meer, dus ik vroeg een proefpakketje aan.

Over The Good Spice

De reguliere specerijenmarkt wordt gedomineerd door grote spelers en lange ketens, waardoor boeren vaak geen eerlijke prijs krijgen, er weinig aandacht is voor duurzaamheid, en een groot deel van de smaak vaak al vervlogen is voordat de specerijen in jouw keuken belanden.

The Good Spice doet dat anders: zij werken met korte ketens en weten precies wie hun boeren zijn en hoe ze te werk gaan. Ze werken samen met boeren die duurzaam telen, en betalen die een prijs waar de boeren daadwerkelijk van kunnen leven, in plaats van de gangbare marktprijs.

Op hun website schetsen ze korte portretten van hun boeren, zijn ze transparant over de prijzen die ze betalen, en laten ze ook zien hoe de keten in elkaar zit van boer tot jouw keuken. I like!

3 dichte blikjes met verschillende soorten zwarte peper

Mijn verwachting

Toen ik een proefpakketje aanvroeg, verwachtte ik 1 of enkele verschillende specerijen, waar ik dan een paar recepten mee zou kunnen maken op mijn blog. Maar dat liep even anders!

Het pakketje bevatte 3 blikjes zwarte peper, de meestgebruikte specerij in onze keuken. Met een klein booklet erbij: het was een peperproeverij! 3 verschillende soorten zwarte peper, van 3 verschillende plekken, ieder met zijn eigen smaakprofiel. In het boekje vind je informatie over de soorten peper, bij welke gerechten ze het beste tot hun recht komen, en op de achterkant ruimte voor proefnotities.

Dus in plaats van een paar recepten, heb ik een heuse peperproeverij georganiseerd voor ons tweetjes.

Houten bord met peperproeverij

Zwarte Peper Beleving

Ik heb van iedere peper een paar korrels fijngemalen. We hebben aan de korrels geroken, we hebben de gemalen peper los geproefd, we hebben de peper op een toastje met roomkaas geproefd en op een toastje met avocado.

De Adi Highland Pepper komt uit Zuidwest-India en is heel fris van smaak voor een zwarte peper. Groen en vers, en erg lekker voor lichte zomergerechten.

De Trang Sunset Pepper komt uit het zuiden van Thailand, en hiervoor worden de peperbessen voor de verandering rijp en rood geplukt, in plaats van het gebruikelijke groen en onrijp. Deze peper smaakt wat donkerder.

De Island Black Pepper is een mix van 70% Panyoor uit India, en 30% van een inheemse soort uit Sri Lanka. Deze smaakt nog donkerder en zwaarder, en de smaak blijft lang hangen. Echt voor najaarsgerechten!

Adi Highland Pepper open blikje met peperkorrels
Adi Highland Pepper schaaltje met gemalen peper
Trang Sunset Pepper open blikje met peperkorrels
Trand Sunset Pepper schaaltje met gemalen peper
Island Black Pepper open blikje met peperkorrels
Island Black Pepper schaaltje met gemalen peper

Waar koop je The Good Spice?

The Good Spice heeft een eigen webshop met tot nu toe gember, kaneel, kurkuma, paprikapoeder, en zwarte peper. Naast de blikjes, verkopen ze ook refill verpakkingen in papieren zakken en stickers voor op je eigen potjes / blikjes.

Deze toffe proeverij is op het moment van schrijven even uitverkocht, maar je kunt je emailadres achterlaten om op de hoogte te blijven van de status, zodat je als eerste op de hoogte bent wanneer ze hem weer in het assortiment hebben.

Klik hier om naar de webshop van The Good Spice te gaan.

Disclaimer: Ik heb dit item gekregen om over te bloggen. Natuurlijk probeer ik dat zo min mogelijk mijn mening te laten beïnvloeden. Ik streef er altijd naar om een eerlijk en inspirerend artikel te schrijven.

Comments

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Scroll naar boven