Low waste hotspot: Your Daily Tea Cup

Al voordat ik bewuster low waste ging leven, was ik al dol op losse thee. Veel smaakvoller dan van die zakjesthee uit de supermarkt! In Groningen zit een klein paradijsje op het gebied van losse thee: Your Daily Tea Cup. Ik bestel al af en toe graag bij Rensina, maar ontmoette haar nu voor het eerst in het echt!

Rensina & Your Daily Tea Cup

Rensina is vanzelfsprekend nog erger geobsedeerd door kwaliteitsthee dan ik. Ze runt al een aantal jaar een succesvolle webshop, heeft daadwerkelijk een opleiding als theesommelier afgerond en heeft 1 maart (ja, vlak voor alle coronatoestanden) de grote stap genomen om samen met partner in crime Wim een fysieke theebelevingsstore te openen in Groningen.

Ze heeft een mooi premium plekje aan het Gedempte Zuiderdiep, tussen het station en het centrum. Geen excuus dus om niet langs te gaan als je in de buurt bent!

Je kunt hier terecht voor 81 soorten losse thee (waarvan een aantal wisselende limited edition smaken), diverse soorten luxe, cadeauproof zakjesthee en een hoop theegerelateerde accessoires zoals mooie mokken, potten, theetimers en hippe thermosflessen.

Extra fijn voor zero-wasters: je kunt gewoon je eigen potjes meenemen als je dat wilt!

Theebelevingsstore

Buiten coronatijden om kun je ook in de winkel zelf genieten van een pot thee met wat lekkers erbij, of zelfs een hele high tea.

Ik had de luxe dat mijn bezoekje werd gezien als “bedrijfsafspraak” (hello blogger perks) en dat ik dus van de theebeleving kon genieten! Toen ik binnenkwam rook ik een heerlijk zoete caramelgeur. Het bleek dat Rensina net de kerstthee had bijgevuld. Normaal is dit niet mijn eerste keuze als het om thee gaat, ik ga meer voor pure thee met eventueel wat citrus, in plaats van thee met allemaal “spul” erin. Maar het rook zo lekker, dat ik besloot deze thee te proberen!

De thee werd opgediend in een soort trechterachtige houder bij een kopje, met een timer ernaast. Rensina regelt de correcte hoeveelheid thee en temperatuur van het water, en vertelt je aan tafel hoelang hij moet trekken voor ene optimale smaakbeleving. Je kan vervolgens zelf de timer in de gaten houden en de trechter op je kopje zetten wanneer de tijd om is. Een beleving indeed!

De thee was een heerlijke, herfstige thee, perfecte knusheid voor bij het druilerige weer van die dag. Om het af te maken nam ik er een lekkere brownie bij (die wat mij betreft half zo groot had mogen zijn, want hij vulde ontzettend goed).

Al met al tof om Rensina eens in het echt te ontmoeten!

Zelf op bezoek bij Your Daily Tea Cup

Omdat de YDTC theebelevingsstore niet alleen een café is, maar ook een winkel, kun je er ondanks de coronaregels wel terecht. Weet je niet wat je lekker vindt? Rensina geeft persoonlijk advies.

Adres: Gedempte Zuiderdiep 114, Groningen. Overige verkooppunten vind je hier.

Webshop: yourdailyteacup.nl

Social media: Instagram | Facebook | Pinterest

Disclaimer: Deze blogpost heb ik op eigen initiatief geschreven en is niet gesponsord. Ik had de intentie om voor mijn thee en brownie te betalen, maar die kreeg ik cadeau. De thee die ik voor thuis kocht, heb ik wel zelf betaald.

Comments

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Scroll naar boven