Wandelen in Twente: Winterwandeling in waterpark het Lankheet

Weet je nog dat we in januari zo door het dolle heen waren toen er 5 vlokken sneeuw waren gevallen? Dat lijkt nu heel schattig vergeleken met de hoeveelheid sneeuw van deze week. Neemt niet weg dat het toen ontzettend mooi wandelen was (en niet te vergeten: een stuk makkelijker). Paul en ik zijn naar Waterpark het Lankheet geweest, vlak onder Haaksbergen, om daar een winterwandeling te maken. Kijk je mee?

Ik wilde al langere tijd een bezoekje aan het Lankheet brengen, omdat ik van de zomer mooie foto’s had gezien van een stapstenenpad door een grote vijver en een tunneltje. Ik ben echt dol op dit soort paden – het Roots-pad komt ook langs een superfotogeniek stapstenenpad.

Is trouwens ook precies de reden dat het er in de zomer niet van gekomen is: we waren zo druk bezig met Roots-etappes! Deze winter ook wel een beetje, maar af en toe willen we ook een wandeling wat dichter bij huis maken.

We zijn met de auto in 25 minuten van Hengelo naar de parkeerplaats tegenover Erve Bruggert gereden. Daar beginnen diverse wandelingen, aangegeven met gekleurde pijltjes.

De route die wij liepen was ongeveer 9 kilometer lang en was makkelijk te volgen in de Wandelen In Overijssel app.

Hij voerde ons door bosgebied, langs een uitgebloeid heideveld, en natuurlijk over het gewilde stapstenenpad! Onderweg kwamen we ook wat buitenkunst tegen en tegen het eind van de wandeling langs een mooie, ouderwetse watermolen.

Waar je wel om moet denken bij deze wandeling is dat je stevige, waterdichte schoenen of laarzen aantrekt: toen wij er waren, was het flink modderig op sommige plekken!

Fact file & trip data

Wandeling: Haaksbergen waterpark Lankheet (Wandelen in Overijssel app: Google Play | IOS App Store)

Startpunt: Parkeerplaats tegenover Erve Bruggert, Scholtenhagenweg 46, Haaksbergen. Goed te bereiken met de auto en fiets. Niet geweldig bereikbaar met OV.

Moeilijkheidsgraad: Duidelijke paden. Voornamelijk vlak terrein, op een dijk na. Goede markering en duidelijke plattegrond en route in app.

Lengte: 9 km

Tijd van het jaar: Wij waren er in januari, maar willen ook zeker een keer in de zomer een kijkje nemen.

  • Overnachten in de buurt: Op Natuurhuisje.nl kun je verschillende fijne plekjes vinden.

Comments

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Scroll naar boven