Yesss! Gistermiddag was het zover! CherryCharlie is nu officieel Ecohobbit geworden! Het was een hele bevalling, maar de belangrijkste dingen staan nu. En natuurlijk gaan we dat even goed vieren: ik geef namelijk 2x een duurzame goodiebag weg!

Waarom een rebranding?

Ik had al maanden, misschien zelfs jaren, het gevoel dat de naam CherryCharlie niet meer bij me paste. Die naam stamt nog uit mijn beautybloggersperiode, en is vet random gekozen met de gedachte “Bijna iedereen heeft een allitererende blognaam, dus dat moet ik ook”.

Toen ik begon met bloggen over duurzaamheid, ben ik daar langzaam maar zeker uitgegroeid. Ik had het gevoel dat mijn oude naam me tegenhielfd, me kansen ontnam, omdat hij te generiek was. Hij straalde niet uit waar ik voor sta en waar ik over schrijf.

Het rebrandingproces

Stiekem hem ik best lang over de naamkeuze gedaan. Hij stond al heel lang op het lijstje, maar mensen waarmee ik close was zeiden: “Zou je dat wel doen?” “Dat is wel heel erg in de fantasy-hoek hè?” “Ik denk dat dit heel veel lezers gaat afstoten!”

Tot ik begin dit jaar een goed gesprek had met ondernemersvriendin en branding expert Anne-Loes. Zij leerde dat ik mijn keuze niet moest laten leiden door mensen die er nauwelijks wat van af weten, ook al houd ik ontzettend veel van ze. Ik moest kiezen wat mijn onderbuikgevoel al wekenlang aangaf.

Ecohobbit.

Ik heb direct het domein vastgelegd (en ook de .com versie, want je weet maar nooit.) Plus een andere, gerelateerde domeinnaam die tijdens onze sessie kwam bovendrijven voor andere purposes. Jaja.

En toen begon het hele feest. Huisstijl ontwerpen. Blogs migreren. Pagina’s opnieuw bouwen. Ik wilde alles from scratch opnieuw bouwen, een schone lei. Alle blogposts heb ik omgezet naar de nieuwe stijl. Wat vooral veel tijd kostte: alle afbeeldingen herschalen. Sinds ik bezig ben met duurzamer en CO2-bewust webdesign, wilde ik dat ook toepassen op mijn eigen blog. Ik heb dus alle afbeeldingen aangepast en opnieuw geüpload. Wat een bevalling.

Maar worth it! Ecohobbit is namelijk maar de helft in grootte vergeleken met CherryCharlie. Wat een verschil.

Natuurlijk blijft de inhoud hetzelfde. Fijne blogs over het eenvoudig verduurzamen van je leven, toffe DIY’s, duurzaam reizen. Alleen de naam is veranderd.

Party time! Win een duurzame goodiebag

Natuurlijk moet deze “bevalling” gevierd worden. Met jullie! Daarom heb ik 2 goodiebags samengesteld met allemaal fijne dingen die hier op de blog voorbij zijn gekomen.

Wat zit erin?

Inhoud van duurzame goodiebag 1

Duurzame goodiebag 1

 • Duurzaam geproduceerd magazine Oervrouw
 • Boek “Wildzwemmen” (tweedehands)
 • Boek “Dit gebeurt er als je duurzaam gaat leven” (tweedehands)
 • Forest Fragrances conditioner “Hysteria”
 • Dille & Kamille herbruikbaar groente/fruitzakje van GOTS gecertificeerd biologisch katoen
 • 2 bijenwas wraps (zelfgemaakt)
 • Smyle proefverpakking + bamboe tandenborstel
 • Sophie Green sopje
 • Dille & Kamille zaadjes voor klimmende winde
 • En dat allemaal in een herbruikbaar cadeautasje
Inhoud van duurzame goodiebag 2

Duurzame goodiebag 2

 • Duurzaam geproduceerd magazine Oervrouw
 • Boek “Mooiste treinreizen” (tweedehands)
 • Boek “Het eco handboek” (tweedehands)
 • Forest Fragrances conditioner “Hysteria”
 • Dille & Kamille herbruikbaar groente/fruitzakje van GOTS gecertificeerd biologisch katoen
 • 2 bijenwas wraps (zelfgemaakt)Smyle proefverpakking + bamboe tandenborstel (gekregen)
 • HappySoaps saintairreiniger
 • Dille & Kamille zaadjes voor siererwt
 • En dat allemaal in een herbruikbaar cadeautasje

Doe mee!

Om kans te maken op 1 van de goodiebags, wil ik graag wat feedback van je voor de toekomst van Ecohobbit! Er zijn maximaal 3 lootjes per persoon te verdienen:

 • 1 startlootje als je de enquête invult
 • 1 extra als je je inschrijft via de nieuwsbrief
 • 1 extra als je me maandelijks support via Petje Af (dat kan hier)

Deze winactie loopt tot en met 14 mei en is open voor inwoners in Nederland. 1 entry per persoon. Ben je jonger dan 16 jaar, vraag dan toestemming aan je ouders om mee te doen. Er wordt per email contact opgenomen met de winnaars. Charlotte behoudt zich het recht voor om deelnemers te diskwalificeren als zij oneerlijk spel vermoedt. Charlotte is niet verantwoordelijk voor enige schade die in verband gebracht zou kunnen worden met deze winactie. Er wordt geen nieuwe goodiebag verstuurd wanneer het pakket kwijtraakt tijdens verzending.

Deze winactie is verlopen. De winnaars hebben inmiddels persoonlijk bericht gehad.

Op de hoogte blijven van alle duurzame inspiratie? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief!

Inschrijven

Je kunt je op elk gewenst moment weer uitschrijven.

Scroll naar boven