Het is nu écht herfstig weer aan het worden: ik heb de verwarming alweer aan, er liggen bergen bladeren onder de bomen, in de moestuin is niet zoveel meer te doen en ’s avonds zit ik het liefst opgekruld onder een dekentje serie te kijken. Deze kruidige appeldrank is de perfecte metgezel.
Het is de tijd van pompoenen, kastanjes, appels, kaneel en warme chocolademelk!
Geïnspireerd door alle Amerikaanse dames op Pinterest kom ik met mijn eigen warme appeldrank. Super easy en hartstikke lekker 🙂 Je hebt slechts 3 ingrediënten nodig en het kost je een minuutje om deze kruidige appeldrank te maken (en een half uurtje wachttijd).
Let op: Voor fotogeniekheid heb ik een vrolijk rietje in het drankje gestoken. Houd er rekening mee dat je geen warme dranken door een rietje drinkt: je kunt zo je gehemelte verbranden!
Warme kruidige appeldrank voor koude herfstavonden
Dit heb je nodig
1 liter appelsap
3 el glühweinkruiden
groot thee-ei of katoenen zakje voor losse thee
optioneel: kaneelstokjes (garnering)
Aan de slag!
- Stop de glühweinkruiden in een thee-ei of zakje. Wanneer je een zakje gebruikt, zorg dan dat hij niet open kan gaan!
- Giet een liter appelsap in een steelpannetje met dikke bodem. Ik gebruik natuurtroebel appelsap. (“Echt” appelsap in plaats van uit concentraat. Check de verpakking.)
- Voeg je kruiden toe en laat het geheel een uur lang met het deksel op de pan warm worden op de laatste stand op het laagste pitje van je fornuis.
- Verdeel over 4 glazen en garneer met de kaneelstokjes.
Wat een goed idee! Ik drink vanwege ziekte al een tijd geen alcohol meer, maar krijg in de winter vaak wel behoefte aan dit soort drankjes!