Wandelen op Terschelling: route Halfweg-Bornholm

Afgelopen weekend was ik gezellig op Terschelling met de schoonfamilie! Dit om een aantal verjaardagen en huwelijksjubilea in de familie te vieren. Op zaterdag hebben Paul en ik een lekkere wandeling gemaakt. Origineel wilde ik heel graag de premium geocache op de Boschplaat loggen, maar omdat we midden in het broedseizoen zitten, is het gebied niet toegankelijk. Goed dat ik hier van tevoren achter kwam!

Bij het VVV-kantoor kun je echter voor €7,50 een wandelboekje kopen met 10 beschreven wandelroutes en achterin een kaart met het complete wandelnetwerk van Terschelling. Een hoop wandelplezier voor een klein prijsje!

Omdat wij geen laffe wandelaars zijn, hebben we de eerste wandeling uit het boekje gepakt met een hoger aantal kilometers: Halfweg-Bornholm: 10 kilometer. Plus nog wandelen naar en van het startpunt vanuit West-Terschelling.

Deze wandeling is erg divers: het eerste 2/3 deel zit je afwisselend in bos- heide- en duingebied, het laatste derde deel zit je in weilanden en op de dijk.

In het boekje staat niet alleen een duidelijke routebeschrijving, maar ook een hoop informatie over wat er te zien is tijdens de wandeling, zoals een kudde geiten (check!), een cranberryschuur (helaas net 500m te vroeg pauze gehouden), en het Duinmeertje.

Tegen het einde van de wandeling, op het laatste stuk dijk, viel het me op hoeveel verschillende vogels je daar kunt spotten. Helaas kon ik ze niet allemaal benoemen, maar ik kwam een heel eind!

Als je de laatste zin van de routebeschrijving negeert en niet rechtsaf slaat naar het startpunt, kun je recht de weg oversteken naar de Tiger bunkerstelling, zeker een bezichtiging waard.

Dit radarstation is tijdens de Tweede Wereldoorlog door de Duitsers gebouwd om snel notie te krijgen van Engelse bommenwerpers. Er is een complete bunkerroute die je kunt lopen, maar omdat we op tijd in het restaurant moesten zijn (okee, en stiekem had ik ook wel een beetje vermoeide voetjes) hebben we dat niet gedaan.

Mocht je ook lekker willen wandelen op Terschelling, dan kan ik je zeker deze wandelgids aanbevelen! We hebben nog aardig wat weekendjes te gaan om hem uit te spelen. Stiekem had ik gehoopt om Cynthia “Miss Lipgloss” tegen te komen, maar helaas zat die op een ander deel van het eiland 😉

Comments

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Scroll naar boven