Afgelopen weekend zijn Paul en ik gaan wandelen in een erg mooi stukje van Hengelo: ‘t Genseler. Dit waterpark is een reservoir om overtollig regenwater uit Hengelo af te voeren, maar is zo ontworpen dat het ook super is voor een dagje recreatie! We hebben de rode wandelroute gelopen. De langste uit de keuzes van Wandelnetwerk Overijssel, maar kort genoeg om op zo’n hete en zonnige dag te doen.

Fact file & trip data

Wandeling: Genseler rode route, Wandelnetwerk Overijssel. De route is duidelijk gemarkeerd met rode pijltjes. Een overzichtskaartje kun je downloaden op de website van Wandelnetwerk Overijssel. (Menu: Twekkelo, Genseler.)

Startpunt: Wandelknooppunt V87

Moeilijkheidsgraad: Korte wandeling, vlak, goed aangegeven met pijltjes.

Lengte: 4,7 km / 1 uur

Tijd van het jaar: Juni

Weer: Zonnig, 24°C, UV index 6, zwakke wind

In de rugzak: Water, snackje en zonnebrandcrème

Parkeerplaats: Ja, voor auto’s. Fietsen kun je ook wel kwijt maar er zijn geen officiële fietsenrekken. Het startpunt is ook goed te bereiken vanaf station Hengelo Gezondheidspark.

Wandeling

Ook al is het een vrij korte wandeling, toch is het ontzettend de moeite waard. Een klein deel loop je door de wijk, maar het grootste deel loop je lekker langs het water in het park. Halverwege duik je even in de schaduw van de bomen, wat erg welkom was met het warme weer.

Met een beetje geluk kun je rond het begin van de wandeling Schotse hooglanders spotten, en verder in juni reigers, en heel veel libellen en vlinders.

Tip: Neem een lichtgewicht handdoek mee! Er zijn genoeg gelegenheden om even te pootjebaden of lekker te picknicken terwijl je lekker met je voeten in het water zit.

Ga zelf op pad!

Uitrusting

Wandeltraining

Mijn favo gidsen

Jouw avontuur vastleggen

  • Alle links in dit kader zijn affiliate links.

1 gedachte over “Wandelen in waterpark ‘t Genseler, Hengelo”

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Scroll naar boven