Verhuizen: Groene energie kiezen is supermakkelijk

Vandaag wil ik het graag hebben over groene energie. Grijze energie is voor mij simpelweg geen optie. Like, hallooo we leven in 2018! Het kiezen van groene energie bij een verhuizing is echt een fluitje van een cent, en met dit stappenplan kun jij het ook, ook al heb je helemaal geen ervaring met het zoeken van een energieleverancier!

I mean, als je in een studentenhuis woont, zit je doorgaans all-inclusive. Alles moet je nieuw regelen. Wij hebben stroom en gas tegelijk afgenomen van dezelfde leverancier. Lekker makkelijk!

Vergelijk groene stroom

Ik zocht een website waar ik alleen groene energie met elkaar zou vergelijken. Zo heb je geen last van allerlei grijze stroomopties die je beeld vertroebelen en toch alleen maar overbodige bomen in dat toch al grote bos zijn. Via de groene stroom checker van Hier.nu kun je én je huidige energieplan checken, én makkelijk alle groene stroomopties vergelijken. Ook handig dus wanneer je wilt overstappen.

Via de knop “vergelijk écht groene producten” kom je terecht op de groene stroomvergelijker van Independer. Hier kun je je gegevens invullen en een schatting maken van je gebruik. Voor 2 man in een appartementje kun je rekenen met 2800 kWh en 850 m3 gas.

Hoeveel gas verbruiken wij eigenlijk in de praktijk?

En met 1 druk op de knop heb je dan een overzicht van de goedkoopste groene energieleveranciers! Zo makkelijk is het. Dan is het alleen nog een kwestie van je contract kiezen en afsluiten.

Dingen om rekening mee te houden

 • Wanneer je gaat vergelijken, kies dan direct voor groen elektriciteit én gas.
  Zo heb je direct in 1x groene energie en groen(er) gas te pakken. Hoewel gas natuurlijk nooit écht groen is.
 • Wanneer je je Independer top 3 in beeld hebt, kijk dan niet alleen naar de maandprijs, maar hover je muis erover om de opbouw daarvan te bekijken.
  Soms heb je bijvoorbeeld wat hogere vaste kosten, maar is de prijs per kWh lager. Let daar dus op!
 • Het is geen must, maar zeker wel een plus als je een smart thermostaat kunt kopen via je energieleverancier.
  Zo kun je makkelijk zien waar je nog meer kunt besparen. Paul had van de week ergens gevonden dat iedere graad hoger dan nodig wel 6% extra energie kost! Zonde toch om dan je kachel te laten werken als het niet nodig is.
 • Let op de contractduur.
  Sluit eerst eens een contract voor een jaar af. Daarna kun je kijken of dat bevalt, en naar behoefte een langer contract afsluiten (vaak goedkoper) of een andere leverancier kiezen.

Succes met kiezen!

2 reacties
 • Sushy schreef:

  Geen idee hoe groen mijn energie is. We zitten bij Essent en ik vind overstappen te veel gedoe ^^;

 • Comments

  Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

  Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

  Scroll naar boven