Vegetarische pasta met paddenstoelen, hazelnoten en salie

Wil je deze herfst snel een lekkere vegetarische maaltijd op tafel toveren? Dan is deze pasta met paddenstoelen, hazelnoten en salie een topper! Weinig moeite, veel smaak.

Afgelopen zomer kreeg ik ter promotie een paddenstoelenpakket van Oakfield. Het pakket was echter megagroot en wij zijn maar met zijn tweetjes, dus wij hebben die week heul veul paddenstoelen gegeten. Onder andere deze paddenstoelenpasta.

Het recept is voor 2 personen en supermakkelijk. Basically is het tortellini koken zoals op de verpakking staat aangegeven, en in een andere pan paddenstoelen bakken. Okee, met wat extra “stukjes”.

Het is lekker om naast deze pasta met paddenstoelen een eenvoudige salade op te dienen, van bijvoorbeeld komkommer met witte wijnazijn en dille.

Andere recepten met paddenstoelen vind je hier:

Vegetarische pasta met paddenstoelen, hazelnoten en salie

Cuisine: vegetarisch, pasta

2

porties
Bereidingstijd

25

minutes

Dit heb je nodig

  • 2 personen tortellini met kaasvulling

  • 1 pak paddenstoelenmix (Albert Heijn, hoe diverser hoe leuker)

  • 1 grote teen knoflook

  • handvol hazelnoten

  • klein bosje salie (uit eigen tuin is het lekkerst)

  • witte wijn

  • Salade on the side
  • 1/2 komkommer

  • scheut witte wijnazijn

  • 1-2 tl gedroogde dille

Aan de slag!

  • Zet een pan water op het vuur en kook de tortellini zoals aangegeven op de verpakking.
  • Zet een koekenpan met een scheut olie op middenhoog vuur.
  • Snijd de grotere paddenstoelen in stukken en pers de teen knoflook. Doe in de koekenpan. Hussel af en toe een beetje om.
  • Hak de hazelnoten grof. Luie manier: Plet ze onder je koksmes. Hak salie fijn.
  • Wanneer de paddenstoelen een beetje beginnen te slinken, doe je de hazelnoten en de salie erbij. Bak voor 2-3 minuten.
  • Maak ondertussen de salade: Schaaf met de kaasschaaf of mandoline plakjes komkommer in een schaal. Mix met de witte wijnazijn en dille.
  • Blus je paddenstoelenmix af met een scheut witte wijn en draai het vuur uit wanneer de wijn is opgenomen/verdampt.
  • Verdeel de tortellini en paddenstoelenmix over twee borden. Serveer met de salade. Eet smakelijk!

Disclaimer: Ik heb dit item gekregen om over te bloggen. Natuurlijk probeer ik dat zo min mogelijk mijn mening te laten beïnvloeden. Ik streef er altijd naar om een eerlijk en inspirerend artikel te schrijven.

Comments

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Scroll naar boven