Charlotte probeert… Vegan bakmixen van Green Bakers

Een tijdje geleden spotte ik op Instagram het merk Green Bakers: een webshop met veganistische bakmixen. Ik probeer zoveel mogelijk makkelijke plantaardige keuzes te maken, maar bij bakken vind ik het vaak nog moeilijk om dierlijke ingrediënten te vervangen. Green Bakers maakt het makkelijk met hun vegan bakmixen. Ik trok de stoute schoenen aan en vroeg of ik een paar mixen kon ontvangen voor op mijn blog. Zodoende!

Waar staat Green Bakers voor?

Green Bakers bestaat uit drie ondernemende studenten (Wendy, Jordy en Linsey) die plantaardig bakken makkelijk en toegankelijk willen maken. Hun vegan bakmixen werken net zo makkelijk als de bakmixen in de supermarkt, waar je alleen maar water, olie/boter en eventueel een vers ingrediënt hoeft toe te voegen. Ideaal.

Daarnaast proberen ze in hun bedrijfsvoering ook zoveel mogelijk bewuste en duurzame keuzes te maken, bijvoorbeeld eerlijke chocolade en pakketjes op de fiets naar het postkantoor brengen.

Als beginner op plantaardig gebied is het het enorm fijn dat ik niet zelf allerlei vervangers voor ei en dergelijke hoef uit te proberen en te kijken wat ik het prettigst vind werken. Plantaardige boter en plantaardige melk zijn makkelijk te regelen, maar ei vind ik moeilijk: er zijn zoveel opties, ik heb geen idee waar ik moet beginnen en wat wanneer het beste is.

Enter de vegan bakmixen van Green Bakers! Ik heb twee van hun mixen gekregen om uit te proberen: vegan appel-kaneelcake en vegan brownies.

Mijn ervaring: Vegan appel-kaneelcake

Dit was de eerste mix die ik probeerde. Ik hoefde alleen zonnebloemolie, water en een appel toe te voegen.

Wat ik erg leuk vond was de tip om de appel niet te schillen, no food waste! Ik ben van huis uit gewend om de appel wel te schillen, en dacht dat het heel naar zou zijn om stukjes schil in je cake te hebben. Het omgekeerde was waar: de schil wordt met het bakken ook zacht en geeft mooie rode kleuraccenten in je cake. Ga ik voortaan altijd zo doen!

Het uiteindelijke resultaat was een cake die qua smaak en textuur net zo als als ik gewend ben van niet-vegan appel-kaneelcake. Het enige kleine verschil is dat deze iets minder rijst, maar hij was wel lekker luchtig verder.

Mijn ervaring: Vegan brownies

De tweede vegan bakmix was die voor plantaardige brownies. Fudgy brownies, welteverstaan. Nog makkelijker dan de appel-kaneelcake: ik hoefde alleen maar water en plantaardige boter toe te voegen (ik gebruik standaard Wajang, te koop bij Jumbo).

De dikte van het beslag was in het begin wat twijfelachtig – zou dit wel mooi uitvloeien in de oven? Het was namelijk wel heel dik! Dit noemen ze trouwens wel op de verpakking, wat superfijn is. Zo weet je dat je het niet fout hebt gedaan 🙂

Ook deze brownies waren ontzettend lekker en niet te onderscheiden van brownies met dierlijke ingrediënten.

Kleine sidenote: Op de verpakking staat dat je kunt kiezen tussen ovenschaal invetten of bakpapier gebruiken. Ik vet normaal gesproken in, maar voor deze brownies wil ik je toch aanraden om de schaal te bekleden met bakpapier. Ze zijn anders namelijk wat lastig netjes uit de schaal te krijgen. Niet dat ze daar minder om smaken though. 😉

Charlottes oordeel

Eigenlijk heb je nu geen excuus meer om níét plantaardig te bakken. Deze vegan bakmixen zijn zo ontzettend makkelijk! De smaak is daarnaast net zoals je gewend bent van niet-vegan bakmixen. Goede smaak, en geen rare bijsmaakjes.

 • Makkelijk in gebruik
 • Goed en lekker resultaat
 • Minimale verpakking (less waste)
 • Superbetaalbaar: €4,95 per mix (met uitzondering van de laagjestaarten)
 • In een brievenbuspakketje passen 2 verpakkingen

Op het moment van schrijven hebben ze appel-kaneelcake, brownies, chocolate chip cookies, bananenbrood, worteltaart en laagjestaart in hun assortiment.

Ik hoop dat de Vegan Bakers hun assortiment in de toekomst nog verder uitbreiden, meer verkooppunten mogen toevoegen en dat ze de stap naar het supermarktschap kunnen nemen!

Disclaimer: Ik heb deze items gekregen om over te bloggen. Natuurlijk probeer ik dat zo zo min mogelijk mijn mening te laten beïnvloeden. Ik streef er altijd naar om een eerlijk en inspirerend artikel te schrijven.

1 reacties
 • Charlotte schreef:

  Oh my… dit ziet er echt lekker uit!

 • Comments

  Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

  Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

  Scroll naar boven