Charlotte probeert… Upcircle Caffeinated Skincare Duo via Zo Zero

Met een geschiedenis als beautyblogger heb ik nog steeds een zwak voor toffe skincareproducten. Alleen tegenwoordig zitten ze natuurlijk in de duurzame hoek. Recent mocht ik kennismaken met de webshop ZoZero.nl, waar ze een enorm assortiment aan plasticvrije producten aanbieden, van cosmetica tot huishoudelijk en van herbruikbare items voor een zero waste lifestyle tot vegan vitaminegums. Ik kreeg het Caffeinated Skincare Duo van Upcircle van ze om uit te proberen.

Over Zo Zero

Zoals gezegd is Zo Zero een webshop gespecialiseerd in plasticvrije producten, of in sommige gevallen bijna-plasticvrij. Zo Zero wordt gerund door twee enthousiaste dames: Jasmijn en Carien. Zij deden de challenge om een mand zonder plastic te leven – maar dat was moeilijk. Er zijn zoveel dingen die plastic bevatten! Met Zo Zero willen ze het makkelijk maken om producten zonder plastic te kopen, en zo de plastic afvalberg niet verder te laten groeien.

De webshop is trouwens echt een genot om in rond te snuffelen. Jasmijn en Carien hebben alle producten ontzettend goed voorzien van tags en icoontjes, waardoor je direct ziet welke duurzame pluspunten een product heeft. En hierdoor kun je ook supermakkelijk zoeken op producten in jouw prioriteitenstraatje, zoals vegan, biologisch of verpakkingsvrij.

Upcircle Caffeinated Skincare Duo

Over Upcircle

Upcircle is een B Corp gecertificeerd cosmeticamerk uit de UK. Ze maken van afvalstromen cosmetica. Denk bijvoorbeeld aan gebruikt koffiedik, gebruike chaikruiden, en afgedankte bloemstukken. Hier vind je een overzicht van wat ze allemaal upcyclen! Daarnaast zijn ze vegan, palmolievrij, gebruiken ze alleen natuurlijke ingrediënten.

Ook in hun verpakkingen proberen ze zo duurzaam mogelijk te zijn. Zo zijn ze bijvoorbeeld plastic-negatief: Ze vissen meer plastic uit de oceanen dan dat ze in hun verpakkingen gebruiken. 99% van de verpakkingen is van glas, met aluminium deksels. Glas en aluminium kunnen namelijk allebei oneindig vaak hoogwaardig gerecycled worden. De pipet op de serums is voor een deel wel van plastic gemaakt, maar die kun je hergebruiken. Ze verkopen namelijk refills met een aluminium dop! En die zijn ook te koop bij Zo Zero.

Upcircle oogcrème met koffie en esdoornschors

Caffeinated Skincare Duo

Zo, nu je meer weet over de verkoper en de fabrikant kunnen we verder met het product! Het Caffeinated Skincare Duo bestaat uit een oogcrème en een gezichtsserum met koffie-extract van gebruikte koffieprut. Deze verzamelt Upcircle van meerdere lokale koffiebarretjes in de buurt. De oogcrème bevat ook komkommer en hyaloronzuur – één van mijn favoriete skincare ingrediënten.

Hyaluronzuur kan wel 100x zijn eigen gewicht in water vasthouden, dus fijne lijntjes worden een beetje minder zichtbaar. Het esdoornbastextract helpt bij het minimaliseren van donkere kringen onder je ogen. De grote hoeveelheid anti-oxidanten in het koffie-extract in beide producten remt huidverandering af en vervaagt dark spots.

Upcircle face serum met repurposed koffie-extract

Mijn ervaring

Truth be told: Ik wil er uitzien als een onsterfelijke elf (recent werd ik nog 23 geschat in plaats van 32, score!), maar ik wil niet uren voor de spiegel staan. Mijn skincare routine snel en efficiënt zijn. Geen probleem met dit duo.

De oogcrème dep ik voorzichtig rond mijn oogcontouren. De textuur is zacht, voelt koel en trekt snel in. Het serum gebruik ik voor een snelle gezichts- en halsmassage. 4 druppels per keer is genoeg. Het serum heeft een unieke, natuurlijke en prettiger geur: je ruikt duidelijk iets van koffie erin, maar ook iets fruitigs, ik denk door de rozenbottelolie en/of de duindoornolie. I like! De olie is trouwens echt suuuuperfijn als winterskincare.

Ook al lijken de verpakkingen heel klein (30ml voor het serum, 15 ml voor de oogcrème), de producten zijn heel zuinig in gebruik, dus je doet er lang mee. Op het moment van schrijven zo’n dikke 6 weken, en ik ben nog niet eens op de helft!

Duurzame pluspunten

  • Vegan & dierproefvrij
  • Geproduceerd in Europa
  • Hoogwaardig recyclebare producten
  • Refills verkrijgbaar, plastic onderdelen van verpakking herbruikbaar
  • Biologisch
  • Gemaakt met upcycled ingrediënten
  • Palmolievrij
  • Certificeringen: Cosmos Organic, Soil Association Organic, Cruelt Free International, Plastic Negative, B Corp

Upcircle Caffeinated Skincare Duo kopen

Je kunt dit geweldige skincare duo dus kopen bij Zo Zero! Door ze samen als duo te kopen, bespaar je 15% in vergelijking tot beide producten los kopen. Check trouwens ook de andere mooie producten die Zo Zero in de webshop heeft. Ik word er in ieder geval heel blij van!

Disclaimer: Ik heb dit item gekregen om over te bloggen. Natuurlijk probeer ik dat zo min mogelijk mijn mening te laten beïnvloeden. Ik streef er altijd naar om een eerlijk en inspirerend artikel te schrijven.

Comments

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Scroll naar boven