Streekpad 2: Alles wat je moet weten over het Twentepad

Vorig jaar omstreeks deze tijd liep ik mijn eerste streekpad in Nederland: het Twentepad! Dit is een prachtig rondje van pakweg 90 kilometer door het prachtige Twente. Je begint bij Almelo en maakt dan een rondje via Tubbergen, de Duitse grens, Ootmarsum, Oldenzaal, en dan weer terug naar Almelo.

Twente is absoluut niet saai: je hebt er heel veel oude dorpjes en boerderijen, prachtige natuur, restanten van oude culturen en de prachtige Spingendalse bronnen. Een fotoverslag heb ik destijds al gepubliceerd – nu is het tijd voor de mini wandelgids!

Fact file & trip data

Wandeling: Twentepad, Streekpad 2. Wandelnet (voorheen Wandelplatform-LAW) heeft hier een mooie gids voor. De route is duidelijk gemarkeerd met rood-gele streekpadmarkering, maar voor sommige stukjes (en het uitzoeken van campings) is het toch prettig om de gids bij de hand te hebben.

Startpunt: Station Almelo

Moeilijkheidsgraad: meerdaags, voornamelijk vlak, bij de Duitse grens wat heuvelachtig. Ben je geen kampeerder, dan kun je ook kiezen voor hotels en B&B’s.

Lengte: 87 km / 4-5 dagen

Tijd van het jaar: Juli

Weer: Wisselend zonnig en bewolkt, 20-25 ┬░C, op dag 2 wat buien, dag 3 een pauzedag genomen ivm de voorspelde 13 uur regen. Ik heb toen een extra dag op Erve Wiegink doorgebracht en goed gebruik gemaakt van hun minibieb ­čśë

Kleding: Laagjes

Etappes

Inpakken

Wanneer je deze trip net als ik in de zomer doet, volstaat een backpack met standaard kampeergear. Je komt trouwens vaak genoeg een supermarkt tegen, o.a. in Ootmarsum.

Dit mag je absoluut niet missen

Etappe 2

  • Manderveense cirkels
  • Watermolens van Bels & Frans – inclusief geocaches en leuk caf├ę
  • Springendalse Bronnen – inclusief geocache (earthcache)

Etappe 3

  • Ori├źnteertafel Ootmarsum – wijk even van het Twentepad af en volg het Noaberpad voor een paarhonderd meter. Fantastisch uitzicht gegarandeerd. Inclusief 2 geocaches in de buurt (waarvan 1 earthcache).
  • Landgoed Singraven
  • Thee & taart bij Blond, Oldenzaal
  • Pootjebaden / zwemmen bij Het Hulsbeek – vergeet je handdoek niet!

Etappe 4

  • Openluchttheater Hertme

Lees mijn uitgebreide wandelverslag hier!

1 reacties

Comments

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Scroll naar boven