Eind augustus, het laatste écht warme weekend, hebben Paul en ik een heerlijke ochtend gewandeld over de Veluwe, de Posbank om precies te zijn. De aanleiding? Een artikel van Antonette op We12Travel over de mooiste heidewandelingen op de Veluwe. We werden zeker niet teleurgesteld!

We stonden ‘s ochtends lekker vroeg op en zijn na een rustig ontbijtje met de auto naar Rheden gegaan. Ons plan was om de Kammenroute te lopen. We parkeerden vlakbij het bezoekerscentrum en al gauw zagen we paaltjes die ons in de goede richting wezen.

Het eerste deel van de wandeling voert je door een heuvelachtig stuk bos, en op een gegeven moment kom je aan de rand van de heide. Dat is al mooi, maar wanneer je het pad naar boven volgt en dan op een gegeven moment uitkijkt over al die paarse heuvels… Wauw. Echt wauw.

Er was ook een wielerwedstrijd gaande toen wij er wandelden (for some reason weet ik onze wandeldata echt uit te zoeken op dat soort evenementen), maar veel hebben we er gelukkig niet van gemerkt. We moesten 1x even goed uitkijken bij het oversteken van een weg, en tegen de tijd dat we bij de Posbank aan kwamen, werd het finishpunt daar al afgebroken.

De Posbank zelf is een mooie, stenen, halfronde bank met prachtig uitzicht en daar neergezet ter ere van het 25-jarig jubileum van meneer Pos, 2e voorzitter van de ANWB. Wij hebben op deze bank onze lunch gegeten voor we verder liepen.

Wat ik wel heel jammer vond waren een aantal families die foto’s aan het schieten waren midden in de heide. Die zou ik echt aan hun nekvel terug naar het pad willen slepen. Die paden zijn er niet voor niets, en met zo’n fotoshoot vertrap je een hoop heide. Leuk dat je het als achtergrond wilt, maar zoek dan wel een verantwoord plekje om te gaan zitten, en niet plompverloren tussen de planten! >:(

Lees hier meer over de Leave No Trace code

Tenslotte voerde het laatste stukje pad ons weer door het bos terug naar het bezoekerscentrum, waar we nog even een kop koffie met wat lekkers namen. Tot onze grote verbazing kwamen we hier familie van Paul tegen! Zij raadden ons nog een bepaald uitzichtpunt langs de schaapskooi-route aan.

Omdat dat rondje maar 2 km was, hebben we dat nog even gelopen, maar omdat het ons niet helemaal duidelijk is waar we een zijpad moesten nemen naar het uitzichtpunt, hebben we dat niet gevonden. Achja. We hebben in ieder geval een heerlijke ochtend gehad!

Fact file & trip data

Wandeling: Kammenroute (klik hier voor route-informatie)

Lengte: 5,5 km

Startpunt: Bezoekerscentrum Natuurmonumenten, Rheden. Er zijn diverse parkeerplaatsen in de buurt van het bezoekerscentrum. Vanaf station Rheden is het maar een klein eindje lopen.

Tijd van het jaar: Augustus

Moeilijkheidsgraad: Goed aangegeven met paaltjes, heuvelachtig

Water & voedsel: Wij hadden allebei een liter water en 2 broodjes mee. Goed café bij bezoekerscentrum.

Uitrusting: Op zijn minst goede sportschoenen. Een kleine rugzak met EHBO en water volstaat.

Ga zelf op pad!

Uitrusting

Wandeltraining

Mijn favo gidsen

Jouw avontuur vastleggen

  • Alle links in dit kader zijn affiliate links.

1 gedachte over “Rondje Posbank – bloeiende heidewandeling”

  1. Pingback: Multiday hike: Het Twentepad fotoverslag (10-14 juli 2017) • CherryCharlie.nl

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Scroll naar boven