Rewild je tuin met Blossombs

Een paar maanden geleden heb ik een lezing gegeven tijdens de Zero Waste Week in Breda, over de milieu-impact van ons digitale leven en hoe je minder “digitaal afval” kunt achterlaten. Ik kreeg van Elisah een ontzettend lief zero waste cadeautje: een zakje Blossombs! In deze blog vertel ik meer over wat deze zaadbommetjes zijn en hoe je ze kunt gebruiken.

Een enorme tuin is leuk, maar ook moeilijk. Ik heb echt niet tijd en zin om iedere week onkruid te wieden, gras te maaien en alles netjes spic en span te houden. Ik wil een gecontroleerd wild eetbaar paradijs, met heel veel biodiversiteit!

Blossombs gezaaid in de boomspiegel

Wat zijn Blossombs?

Blossomds zijn zaadbommetjes met wilde, biologische bloemenzaden, die bij elkaar worden gehouden door een beetje klei en aan de buitenkant een vrolijk kleurtje hebben gekregen met natuurlijke pigmenten. De zadenmix is ontzettend divers, met vroegbloeiers en laatbloeiers, zodat bijen en vlinders het hele seizoen door wat lekkers te snacken hebben.

Wat voor bloemen komen eruit?

Het jute zakje wat ik heb gekregen, bevatte 8 Blossombs met zaden van koriander, vlas, klaproos, kamille, verschillende soorten klaver, korenbloem, malva en bolderik. Maar volgens de website gebruiken ze nog veel meer verschillende zaden!

Wanneer en hoe zaai je ze?

Je zaait Blossombs door ze tussen maart en september simpelweg op de grond te gooien. Niet ingraven, gewoon neergooien of neerleggen en eventueel een beetje aandrukken. De regen doet de rest. Je kunt ze ook netjes in een pot of balkonbak arrangeren op een laag potgrond. Zo kun je goed zien hoe de bommetje desintegreren en de zaadjes ontkiemen.

Ik heb ze eind juli in de boomspiegel van onze esdoorn verdeeld, en binnen de kortste keren groeide er van alles! (Maar om heel eerlijk te zijn weet ik niet 100% zeker welk deel van de Blossombs is, en welk deel simpelweg sluimerende “onkruid” zaadjes die er al waren.) Zelfs in september en oktober had ik nog bloeiende veldbloemen!

Over Blossombs

Blossombs is een bedrijf uit Breda. Ze maken gebruik van biologische zaden, werken met sociale werkplaatsen, en hun verpakkingen zijn nagenoeg zero waste: overwegend jute en karton. Als bedrijf kun je ook customized relatiegeschenken met je eigen logo bij ze bestellen.

Comments

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Scroll naar boven