Hotspot in Enschede: Vegetarisch restaurant Het Paradijs

Happy birthday to me! Gisteren was ik jarig, en gezien mijn leeftijd nu met een 3 begint ben ik officieel een dinosaurus. Ik heb het lekker klein gevierd: alleen met mijn ouders, Paul, mijn zusje en haar vriend uit eten. En natuurlijk zo duurzaam mogelijk: bij restaurant Het Paradijs in Enschede.

Het Paradijs is een vegetarisch restaurant een eindje buiten het centrum van Enschede, aan de singel, schuin tegenover Rijksmuseum Twenthe. Het Paradijs zit in een klein zijstraatje in een compleet pretentieloos gebouw. De binnenkant is echter een spectaculaire oase met heel veel planten, vijvertjes, houten luchtbruggen en spirituele/religieuze kunst. Het geheel roept een hoop Burger’s Bush vibes op. De tropische temperaturen van deze week hielpen ook zeker mee.

De eerste keer dat ik hier heb gegeten, is al een paar jaar geleden. Pauls afstudeerbegeleider hield hier zijn promotiefeestje (plus buffet) en genodigden mochten hun partner meenemen. Sociaal gezien voelde ik me super awkward (ik kende echt helemaal niemand), maar het lekkere eten is me zeker bijgebleven. Ik was dus superbenieuwd naar hun à la carte gerechten!

Ik had netjes aangegeven dat ons gezelschap uit 3 gezinnen bestond, dus ik verwachtte dat we aan 3 tafels gezet zouden worden. However, Het Paradijs had een mooi grote ronde tafel voor ons gereserveerd waar we met zijn zessen aan konden zitten én ook nog netjes afstand van elkaar konden houden. Blij!

In verband met corona moet het personeel in de keuken natuurlijk ook afstand van elkaar houden, dus ze hadden een aangepast menu: 2 voorgerechten, 3 hoofdgerechten en 2 nagerechten op het krijtbord. Stiekem vond ik dat wel chill, want A) autist en keuzestress en B) van onze grote vriend Gordon Ramsay hebben we geleerd dat een kortere menukaart meestal samengaat met hogere kwaliteit en verser voedsel, omdat je geen 1001 verschillende ingrediënten op voorraad hoeft te hebben.

Zelf koos ik voor de auberginekroketjes vooraf, de bloemkoolburrito met srirachasaus en bloedsinaasappelsorbet na. En het was goddelijk! Om heel eerlijk te zijn ben ik compleet vergeten om foto’s van het eten te maken, omdat ik veel te hard bezig was met genieten van al dat lekkers. Een goed excuus om er nog een keer heen te gaan 😉

Praktische info

Adres: Nicolaas Beetsstraat 48, 7514 CW Enschede

Parkeren: Buiten de singel (ofwel: de andere kant van de grote straat) parkeer je gratis.

OV: 10 minuten lopen vanaf station Enschede

Website: https://hetparadijs.com/

Socials: Instagram | Facebook

1 reacties
  • Lydia schreef:

    Jaa was heerlijk! Omnomnom 🙂 Zeker een aanrader!

  • Comments

    Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

    Scroll naar boven