Over Ecohobbit

Hoi, ik ben Charlotte, de blogger achter Ecohobbit!

Op deze pagina kun je een beetje kennismaken met mij. “Hobbit” is namelijk dé manier om mij te omschrijven. Wil je weten waarom? Lees dan gauw verder.

Portret van Charlotte

Ik ben in 2008 of 2009 begonnen met bloggen, ik weet het niet meer precies. Als beautyblogger, omdat dat helemaal hip was. Maar constant dezelfde artikelen schrijven met make-upreviews begon te vervelen en paste niet bij wie ik écht was. Het bloggen zelf vond ik dan wél weer ontzettend leuk.

Duurzaamheid werd pas veel later een ding in mijn leven. Ik ben wel gematigd en met respect voor mens en milieu opgevoed, maar pas sinds 2017 ben ik bewust bezig met duurzaamheid. Een lezing van Prof. Dr. Van der Steenhoven (directeur KNMI) en het boek “De Verborgen Impact” van Babette Porcelijn zorgden ervoor dat mijn interesse in een stroomversnelling kwam.

Bloggen is voor mij echt een creatieve uitlaatklep. Ik vind het leuk om nieuwe dingen te leren en ontdekken, en daar vervolgens anderen weer mee te inspireren.

Door mijn vader ben ik als kind in aanraking gekomen met De Hobbit en Lord of the Rings, en dat heeft me nooit meer losgelaten. De levensstijl van o.a. de Elfen, de Hobbits – het ambachtelijke, natuurlijke, creatieve en eenvoudige – ik ben er dol op en zou dat graag wat meer in de echte wereld willen zien.

En zo komen die twee ogenschijnlijk totaal verschillende interesses toch bij elkaar in wie ik ben en wat ik doe: Ecohobbit. Wel een high tech Hobbit, mind you!

Na jarenlang onder mijn oude beautybloggernaam CherryCharlie.nl te hebben geblogd, hakte ik eind 2021 de knoop door om een rebranding te doen: Dezelfde inhoud, maar dan onder een naam die past bij wie ik ben, en die ook daadwerkelijk iets zegt over de inhoud: Ecohobbit!

Hier kun je dus je oude vertrouwde blogs vinden over mijn ervaringen met groener leven, trektochten, duurzaam reizen, en alles wat daarbij komt kijken.

Wist je dat…

  • … ik een enorme theeleut ben en ultiem kan genieten van kwalitatieve, losse thee?
  • … ik door het bloggen een vaste rubriek heb gekregen bij Roots natuurmagazine?
  • … ik droom van een kleine cottage met moestuin? En zonnepanelen. En een grijswatersysteem. Liefst een beetje in de middle of nowhere. Maar wel met een goede internetverbinding, of course.
  • … ik ook ondernemer ben? Ik ben webdesigner voor duurzame en maatschappelijk verantwoorde ondernemers en regel alles wat daarmee te maken heeft, zoals hosting, websiteverhuizingen en onderhoud.

Op de hoogte blijven van de nieuwste blogposts? Schrijf je dan in voor mijn nieuwsbrief!

Inschrijven

Je kunt je op elk gewenst moment weer uitschrijven.

Scroll naar boven