Zoals jullie weten heb ik in juni een enorm paddenstoelenpakket ontvangen van Oakfield. Ik heb daar toen een borrelplank van gemaakt, maar daarmee waren die paddenstoelen natuurlijk lang niet op. Er komen dus meer recepten, waaronder deze heerlijke noodlebowl met paddenstoelen.

Hier vind je het recept voor de borrelplank

Ik ben dol op de Aziatische keuken. Heel vega-vriendelijk, en zodra je een paar basisingrediënten in huis hebt, ontzettend makkelijk. Iedere maand hebben we wel 1 of 2x een sushibowl of noodlebowl op het menu staan. Wél het lekkere van sushi, maar niet 1000 uur in de keuken sushi rollen.

Basically is het een kom met noodles of sushirijst, en daarop een stuk of 4 toppings. En dan natuurlijk de standaard garneringen zoals ingelegde gember, wasabi, sesamzaad, nanami togerashi en sojasaus.

Deze noodlebowl heb ik gemaakt o.a.shiitake, kastanjechampignons, bundelzwam en oesterzwam. Paul vond het erg tof dat er bundelzwammen in het pakket zaten, die zijn namelijk typisch voor Aziatische gerechten (en hij kan het weten, hij is er geweest).

Verder zitten er onder andere noodles van Pieter Pot in, en radijsjes uit eigen tuin.

Enjoy!

Noodlebowl met paddenstoelen

Course: maaltijdCuisine: aziatisch
Porties

2

personen
Bereidingstijd

30

minutes

Dit heb je nodig

  • 2 porties noodles

  • 200-300 gram paddenstoelenmix

  • 1/2 komkommer

  • 2 kleine handjes diepvriesedamame

  • een paar radijsjes

  • bakje AH zeewiersalade

  • sojasaus

  • honing

  • sesamzaad

  • rijstazijn

  • suiker

  • zout

  • nanami togerashi (of chilipoeder)

Aan de slag!

  • Breng een pan water aan de kook en kook de noodles volgens de aanwijzingen op de verpakking gaar. Zet de edamame alvast klaar.
  • Snijd ondertussen de komkommer in blokjes en doe die in een potje of kommetje. Zet ze nét onder een mix van 50/50 water/rijstazijn. Voeg een eetlepel suiker en een theelepel zout toe. Roer door elkaar (of in het geval van een potje met deksel even schudden) en zet aan de kant.
  • Zet een wokpan op medium-hoog vuur en doe er een beetje olie in. Snijd de grotere paddenstoelen in partjes / reepjes en doe ze allemaal in de pan. Roerbak een paar minuten. Voeg vervolgens een eetlepel honing en een flinke scheut sojasaus toe. Roerbak tot de paddenstoelen goed gecoat zijn en zet het vuur uit.
  • Kook de edamame de laatste 3 minuten mee met de noodles. Giet vervolgens af en verdeel over 2 grote kommen.
  • Giet de komkommer af (vis ze uit het potje en hergebruik om meer komkommer in te leggen voor snacks), snijd de radijsjes doormidden. Verdeel de paddenstoelen, komkommer, radijsjes en zeewiersalade over de noodles en edamame.
  • Garneer met sesamzaad en nanami togerashi. Serveer met ingelegde gember, wasabi en sojasaus.

Disclaimer: Ik heb dit item gekregen om over te bloggen. Natuurlijk probeer ik dat zo min mogelijk mijn mening te laten beïnvloeden. Ik streef er altijd naar om een eerlijk en inspirerend artikel te schrijven.

Deel deze blogpost 👇🏻

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Scroll naar top