Buitenboek: Mythische trektochten in de wereld

Op zoek naar inspiratie voor je volgende hike? Sla Pinterest en al die travelblogs eens over, en check dit dikke boek met de meest epische wandeltochten ter wereld. Ik heb “Mythische Trektochten in de Wereld” van mijn ouders gekregen voor mijn verjaardag, en ik was direct verliefd. 328 pagina’s dik, met geweldige reisverslagen en prachtige foto’s.

Fact file

Titel: Mythische trektochten in de wereld

Auteur: Verzameld werk gebundeld door Lonely Planet

Uitgever: Lanno (Nederland), Lonely Planet Global ltd (oorspronkelijk)

Taal: Nederlands, vertaald uit het Engels

Eerste druk: origineel 2018, Nederlandse vertaling 2019

Genre / keywords: outdoor, wandelen, hiking, Lonely Planet, reisverslagen

Aantal pagina’s: 328

ISBN: 978-94-014-5683-8

Mijn leeservaring

Het boek bestaat uit 5 secties (per continent), en ieder hoofdstuk belicht een bijzondere hike door middel van een uitgebreid reisverslag en een korte samenvatting met alle belangrijke informatie die je nodig hebt om zelf die reis te boeken als je dat wilt. Aan het eind van zo’n hoofdstuk krijg je ook in het kort 3 suggesties voor vergelijkbare wandelingen.

Het is geen boek wat je in één keer van kaft tot kaft leest, ik merk dat ik hier het gelukkigst van word als ik af en toe een paar pagina’s pak. Ieder verslag is weer een compleet nieuw avontuur waar je je instort!

Het meest bijzondere vind ik denk ik het hoofdstuk over Shikoku’s 88 heilige tempels-bedevaart: een tocht van 1400 km langs de rand van het Japanse eiland Shikoku, waarbij je langs maar liefst 88 tempels loopt.

Verder vind je er natuurlijk de grote klassiekers: Kilimanjaro, de hoogste berg die je als “gewone” wandelaar kunt summitten; natuurlijk vind je verspreid over het boek de grote 3 thru-hikes van Amerika; de Chinese Muur. Maar ook dichter bij huis Hadrian’s Wall, Ben Nevis (maar dan wel via de achterkant), Trolltunga en het Zwarte Woud.

Enneehh… De beste tip die ik je kan geven: Ga absoluut geen lijstje maken van welke hikes uit het boek je wilt doen. Vergeet het. Op een gegeven moment heb je ze allemaal op je wishlist staan.

Mythische Trektochten in de Wereld kun je hier kopen:

Comments

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Scroll naar boven