De 5 mooiste wandelroutes op de Waddeneilanden

De Waddeneilanden zijn een perfecte bestemming voor een fijne wandeling in de natuur. Even écht weg zijn en flink uitwaaien, dat is het gevoel wat je krijgt bij de Nederlandse eilanden. Wist je bijvoorbeeld dat je vanaf Schiermonnikoog naar het vasteland kunt lopen? En dat Terschelling ontzettend groen is? Bekijk hier een aantal bijzondere wandelroutes op de Waddeneilanden die je niet mag missen wanneer je daar bent.

Dit artikel is geschreven door Reisfanaten.be

Texel: afwisselende omgeving

Op Texel zijn meerdere magische wandelroutes te lopen. Een van de mooiste routes is zonder twijfel de wandelroute door De Geul en De Bollekamer. Weinig plekken op het eiland zijn zo afwisselend als deze route. Onderweg kom je langs strandvlakte de Hors, uitgestrekte duinlandschappen en de hoogste duin van Texel, de Loomansduin. Neem je verrekijker en fototoestel mee want de kans is groot dat je een aantal bijzondere vogels tegenkomt op deze route.

Vlieland: vogelbroedgebieden

Even helemaal weg de stille natuur in: dat kan op Vlieland. De wandelroute Posthuiswad – Kroon’s Polder is 7,5 kilometer lang en brengt je langs het Posthuys, kleurrijke natuurgebieden, vogelbroedgebieden (waar meer dan 60 soorten vogels leven en broeden!) en meer. Ook hier geldt: verrekijker en fototoestel mee! Vanaf diverse punten in de route heb je een mooi uitzicht over Oost-Vlieland en het water.

Terschelling: geschiedenis van het bos

Op Terschelling vind je de wandelroute Sparrenlaan – Groene Pollen van 7 kilometer lang. Deze wandelroute neemt je mee langs alle geheimen van het bos van West-Terschelling. Kom meer te weten over het oorsprong van het bos en laat je verrassen over hoe groen het eiland eigenlijk is. Volg de blauwe route op de paaltjes om de wandelroute volledig te kunnen wandelen.

Ameland: even echt weg

Wandelen is de perfecte manier om Ameland te leren kennen: zo zie je veel meer van de natuur dan wanneer je fietst. Combineer tijdens een wandeling op Ameland het strand met het bos met de wandelroute Hollumerbos-Westerstrand. Deze wandeling heeft twee gezichten en is daardoor ontzettend veelzijdig: het ene moment passeer je het stille Hollumerbos terwijl je het andere moment versteld staat door de woestheid van het Westerstrand. Adembenemend!

Schiermonnikoog: wadlopen

De mooiste wandeling van Schiermonnikoog neemt je mee naar het vasteland. Vanaf de haven van het eiland kun je verschillende wadwandelingen maken met een ervaren gids die je alles kan vertellen over de geschiedenis van het eiland en het wad. Ervaar het zelf hoe het is om op de zeebodem te lopen en om kennis te maken met diverse flora en fauna rondom het eiland. Het is erg bijzonder om Schiermonnikoog vanaf dit oogpunt te bekijken. Trek oude comfortabele schoenen aan en geniet volop van de omgeving.

Over Reisfanaten.be: Wij zijn 4 reisfanaten die iedere vakantie grijpen om wereldervaringen op te doen dichtbij huis of soms heel ver weg. Oorspronkelijk als backpackers maar door de tijd heen geëvolueerd naar gezinsvakanties. Ga je op reis? Dan is de kans dat je op deze website nuttige informatie vindt groot!

Disclaimer: Dit artikel is geschreven en gesponsord door Reisfanaten.be

1 reacties
  • Marion schreef:

    Inspirerend deze blog over wandelroutes. Ik ken de waddeneilanden voornamelijk om er te hardlopen, waarover is laatst een blog heb geschreven. Ook een idee om er eens te gaan wandelen.

  • Comments

    Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

    Scroll naar boven