Moestuin musthave: Floor Korte Moestuinagenda

Als je opeens een grote tuin hebt, is het best wel een flinke klus en steile leercurve om die in te richten en bij te houden. Zoveel plannen, zoveel ideeën, maar waar in vredesnaam te beginnen? Ik wil van onze tuin een eetbaar paradijs maken, met een mooie mix van permacultuur en moestuin. Toen uitgeverij Kosmos met het bericht kwam over de moestuinagenda 2024 van Floor Korte, móést ik die simpelweg hebben.

Over Floor Korte

Floor Korte is moestuinblogger, influencer, moestuinexpert bij Koffietijd en redacteur bij het tijdschrift De Tuin Op Tafel. Op haar website vind je talloze fijne tips om jaarrond van je moestuin te genieten, en op instagram plaatst ze de prachtigste foto’s waardoor je direct zin hebt om ook met je handen in de aarde te zitten. Naast Charles Dowding is zij een enorme inspiratiebron voor mij! ❤️

Moestuinagenda 2024 - zaaiplanning

Over de moestuinagenda

Okee, deze moestuinagenda is nothing short from amazing. Natuurlijk is het grootste gedeelte gewoon agenda. Met moestuintips toegespitst op de maanden waarin ze gegeven worden. In september krijg je bijvoorbeeld de tip om lege moestuinvakken te bedekken met een laagje compost, vaste planten te planten, wanneer je mais en vijgen kunt oogsten (mijn vijgenboom is helaas nog niet oud genoeg om vijgen te produceren) en dat je nú zoveel mogelijk kruiden moet oogsten en drogen.

In januari start de agenda met aanwijzingen om op dat moment je moestuin te plannen, zaden uit te zoeken en te bestellen, en de laatste wintergroenten te oogsten. In december sluit je af met evaluatie en winterklusjes.

Verder heb je voorin een gedeelte om je te helpen om je moestuin te plannen: ruimte om je tuin uit te tekenen, tips voor wisselteelt, een kalender waarin je kunt aangeven wat je wanneer precies wilt zaaien.

Achterin vind je een zaai- en oogstkalender (altijd fijn, zo’n overzicht), ruimte voor notities, en handige evaluatievragen voor aan het einde van het jaar. Bijvoorbeeld wat je favoriete gewassen waren, of je last had van ziektes, wat het goed en minder goed kiemde en waarom. Heel handig om mee te nemen in het volgende moestuinjaar.

Moestuinagenda 2024 - binnenwerk

Wanneer een aanrader?

  • Heel fijn voor beginnende en gevorderde moestuiniers
  • Wanneer je wel wat structuur kunt gebruiken in je moestuinavontuur
  • Wanneer je nog niet zo goed weet in welke maand je wat moet doen in de moestuin
  • Wanneer je zoveel gewassen wilt zaaien, dat je het overzicht een beetje kwijt bent

Hier te koop

Je kunt de Moestuinagenda 2024 van Floor Korte kopen in haar eigen webshop.

Disclaimer: Ik heb dit item gekregen om over te bloggen. Natuurlijk probeer ik dat zo min mogelijk mijn mening te laten beïnvloeden. Ik streef er altijd naar om een eerlijk en inspirerend artikel te schrijven.

Comments

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Scroll naar boven