Een nieuwe tearoom in Hengelo: Knetter!

Zaterdag 4 mei was het zover: er ging een nieuwe tearoom & giftshop open in Hengelo: Knetter! Als local wil ik daar natuurlijk graag even een kijkje nemen. In deze blogpost mijn eerste ervaringen!

Ik volgde Meta en Hiske al wat langer op social media: Hiske maakte allerlei lekkere fudge en taart als Ozo Heerlijk en Meta verkocht allerlei leuke hebbedingetjes als A Lot of Happiness. Ze promootten elkaar regelmatig op social media, dus als je de ene volgde, wist je ook direct wie de ander was. In 2018 besloten ze om te gaan samenwerken onder de naam Heerlijk & Happy.

Dit jaar wilden ze een stapje verder: een echte, tastbare winkel! Met een hoop crowdfunding en fudge- en brownieverkoop op marktjes en evenementen werd die droom werkelijkheid. 4 mei 2019 zou de datum worden dat Heerlijk & Happy open zou gaan!

Of toch niet…?

Andere naam

Een paar dagen voor de grote opening zag ik een noodoproep op Instagram: er was een klacht bij de KvK binnen gekomen dat hun naam teveel op een andere gelegenheid in de buurt zou lijken – ze hadden last-minute een nieuwe naam nodig!

Gelukkig kwamen er talloze suggesties binnen en uiteindelijk zijn Meta en Hiske gewoon doorgegaan met de opening van hun winkel, maar onder een nieuwe naam: Knetter! Klinkt ook hartstikke vrolijk en gezellig 🙂

Ik vraag me trouwens als Hengeloër nog steeds af welke toko dan in vredesnaam zoveel op Heerlijk & Happy zou lijken, maargoed…

The Grand Opening

Op de bewuste zaterdagmiddag ben ik even langsgegaan om te kijken hoe het geworden is. Eerder had ik al wat fudge gekocht tijdens een van hun acties, en dat smaakte naar meer! Ik was erg benieuwd naar hun stekkie.

Het is gezellig geworden hoor! Een heel vrolijke mix van cleane, lichte inrichting en vintage accenten, vrolijke kleurtjes, fijne hoekjes om te zitten en leuke producten. Het was gezellig druk maar niet té druk (je kon gelukkig niet over de hoofden lopen, maar er was wel extra hulp ingezet voor tijdens de opening, wat zeker wel nodig was).

Natuurlijk heb ik ook genoten van een kop thee en een flink stuk huisgemaakte worteltaart, het is de keuring van deze theeliefhebber en thuisbakker met vlag en wimpel doorgekomen hoor! 😉

Knetter is zeker een plekje om vaker terug te komen. Naast in hun winkeltje genieten van dat lekkers kun je er ook prima cadeautjes scoren, en ook de fudge valt daaronder.

Locatie

Knetter Winkel & Tearoom vind je aan de Molenstraat 9 te Hengelo.

Openingstijden

Wo – vr: 10:00 – 18:00
Za: 10:00 – 17:00
Koopzondagen: 12:00 – 17:00

Klik hier voor Knetter op Instagram

Comments

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Scroll naar boven