Over een paar dagen is het December! Tijd om het eerste vakje van je adventskalender open te maken, Sinterklaas te vieren, en langzamerhand voorbereidingen te treffen voor Kerst. In deze blogpost vertel ik je alles over eco-vriendelijke kerstkaarten van groeipapier.

Kerst kan voor mij niet zonder kerstkaarten: bij mijn ouders hangen ze altijd aan een grote slinger door de woonkamer en zelf vind ik het ook heel gezellig staan om ze allemaal op de deur te plakken.

Maar na afloop zit je met een berg oud papier…

Een paar jaar geleden heb ik daar wat op gevonden: groeipapier! Dit is papier waar zaadjes in verwerkt zitten. Je begraaft de kerstkaart aan het begin van de lente in de tuin en surprise surprise – met een beetje geluk heb jij dan leuke bloemen of kruiden in dat hoekje groeien.

Natuurlijk kun je de kerstkaart ook in een bloempot op je balkon planten, geen probleem. Papier composteert dus dat is allemaal geen probleem 🙂

Affiliate advertentie

Affiliate advertentie

Hier kun je groeipapier kopen:

Kaarten op groeipapier laten drukken kan hier:

Deze kerstkaarten kun je heel makkelijk zelf maken met groeipapier, verf en aardappelen. Om het écht 100% ecovriendelijk te maken, kun je op zoek gaan naar natuurlijke verf en pennen met plantaardige inkt.

Ik ga hier geen complete tutorial aan wijden want het is echt te simpel: Je snijdt een aardappel doormidden en snijdt een mooi vormpje in beide helften. Ik ben voor sterren gegaan. Hiermee stempel je op de kaarten. Natuurlijk is het wel de bedoeling dat je eco-vriendelijke verf gebruikt die ook gewoon composteert.

Na afloop kun je je kaarten beschrijven. Het is handig voor de ontvanger als je een zinnetje wijdt aan hoe groeipapier werkt!

Op de hoogte blijven van alle duurzame inspiratie? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief!

Inschrijven

Je kunt je op elk gewenst moment weer uitschrijven.

1 gedachte over “Kerstkaarten van groeipapier”

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Scroll naar top