In Eigen Land: last-minute reisinspiratie in Nederland (+ win!)

Iedereen kent Giethoorn, maar wie kent Kalenberg? Iedereen kent het Dwingelderveld, maar wie kent het Holtingerveld? “In Eigen Land” geeft jou in 148 pagina’s een enorme berg last-minute inspiratie om op vakantie te gaan in ons eigen mooie Nederland, weg van de massa. Niet alleen superfijn na al die gecancelde reizen door corona, maar ook nog eens hartstikke duurzaam om dicht bij huis te blijven! Scroll gauw naar beneden om een exemplaar te winnen.

“Een ware ontdekkingsreis heeft niets te maken met een zoektocht naar nieuwe landschappen, maar alles te maken met een nieuw paar ogen.” Met deze quote van Proust opent het voorwoord van In Eigen Land. Een waarheid als een koe, als je het mij vraagt.

Ik denk dat we door deze coronacrisis en het feit dat we maar beperkt naar het buitenland kunnen, ons eigen land meer zijn gaan waarderen. Nederland lijkt misschien gauw saai als je je tropische oorden of enorme bergmassieven voorstelt bij het woord “vakantie”. Maar Nederland is niet saai!

Zelf begin ik Nederland ook steeds meer te waarderen. Met 22 prachtige nationale parken en honderden kilometers aan wandelpaden is er nog een hoop uit te spelen hier. Op fiets- of wandelvakantie in eigen land is daarnaast ook nog eens vele malen duurzamer dan in het vliegtuig stappen.

Tijdschrift vol binnenlandse reisinspiratie

In deze gezamenlijke uitgave bundelen Columbus Travel, Roots en FietsActief een enorme hoeveelheid prachtreportages over mooie natuuruitjes in Nederland, inclusief tips om ze zelf te beleven. Ideaal voor als je er toch nog graag even tussenuit wilt deze zomer, maar wel veilig of duurzaam op pad wilt.

Naast prachtige foto’s en binnenlandse reisverhalen staan er ook een hoop praktische zaken in dit tijdschrift: tips voor wadlopen, fijne wandel- en fietsroutes (serieus, ik wil per direct een tripje Vlieland boeken nu), hoe je je allereerste fietsvakantie zelf organiseert en mooie plekjes om te overnachten. Er staat zelfs een complete route voor een historische roadtrip in!

Ook als je niet direct inspiratie voor deze zomervakantie zoekt, kun je dit prachtige tijdschrift altijd nog meenemen naar Tuinesië of Balkonië, en vast plannen voor volgend jaar maken 😉

Win een exemplaar van “In Eigen Land”

Ik mag een exemplaar van dit mooie tijdschrift weggeven aan één van mijn lezers! Kun jij wel wat reisinspiratie in eigen land gebruiken, volg dan de instructies in onderstaande Rafflecopterwidget op.

Om mee te kunnen doen is het verplicht om je contactgegevens en een comment achter te laten, de andere opties geven je een extra lootje in de hoge hoed!

Deze winactie is open voor iedereen die in Nederland of België woont. Als je jonger bent dan 16 jaar, heb je toestemming van je ouders nodig. Je hebt 1 week om mee te doen, na woensdag 15 juli trek ik een winnaar.

a Rafflecopter giveaway

Disclaimer: Dit is een samenwerking tussen Ecohobbit.nl en Columbus Travel, Roots en FietsActief. Ik heb dit tijdschrift van de uitgever gekregen. Natuurlijk streef ik er altijd naar om een eerlijk en inspirerend artikel te schrijven.

3 reacties
 • Wendy schreef:

  Oh wat tof! Ik doe graag mee, want ik hou van wandelen. Ik heb met een vriendin afgesproken dat we meer lange afstanden gaan wandelen in Nederland, dus dit komt goed van pas. 🙂

 • Lotte schreef:

  Ik doe hier heel graag aan mee. Ik ben dan wel van België en dus gaat het voor mij niet over vakantie in eigen land, maar ik wij kunnen Nederland appreciëren om op reis te gaan. Meestal met de tent of caravan, maar misschien zijn er wel andere leuke tips…

 • Kweetal schreef:

  Yeah! Wij stappen volgende week op de fiets voor een weekje kamperen in eigen land. Zin in!

 • Comments

  Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

  Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

  Scroll naar boven