Botanische tuinen bezoeken in de herfst, is dat wat? Alle planten zijn wel zo ongeveer uitgebloeid toch? Is dat dan niet zonder van je tijd? Het antwoord is: nee. Ik ben in Oktober naar de Hortus Botanicus geweest en dat was zeker de moeite waard!

Tijdens de IVN #2uurnatuur challenge had ik de mogelijkheid om als ambassadeur de Hortus Botanicus in Amsterdam gratis te bezoeken met de vriendenpas van IVN. Toen ik op 22 oktober voor een afspraak in Amsterdam was, heb ik er direct een dagje van gemaakt, met natuurlijk ook de Hortus op het programma.

De Hortus Botanicus in Amsterdam is opgericht in 1638 en één van de oudste botanische tuinen ter wereld. Van origine was het een medicinale kruidentuin (en dat vind ik dan dus weer super interessant als wildplukker), maar ondertussen hebben ze ook een enorme verzameling exotische bomen en planten.

Ook al zijn een hoop buitenplanten in de herfst al uitgebloeid, er is genoeg te zien in de Hortus in de herfst. Er is bijvoorbeeld een speciale bomenwandeling, en de kassen zijn echt waanzinnig gaaf. Vooral de superkleine (maar ontzettend warme) vlinderkas en de drieklimatenkas waren highlights voor mij. Verder was er een foto-expositie van de natuurfotowedstrijd van het Nederlandse natuurmagazine Roots. Genoeg te zien dus!

Buiten

Vlinderkas

Affiliate advertentie

Affiliate advertentie

Drieklimatenkas

Na afloop wilde ik nog een koffie en een taartje scoren in de oranjerie, maar helaas zat die helemaal vol. Het was net een beetje gaan regenen dus ik snap wel dat iedereen dat een mooi excuus vond om daar even wat lekkers te scoren! Helaas was ik net te laat 😉 Ter compensatie heb ik lekker rondgeneusd in de shop en een reep bean-to-bar chocolade van Chocolate Makers (uit Amsterdam!) gekocht.

Kortom: ook in de herfst kun je je prima vermaken in de Hortus Botanicus van Amsterdam! Er is genoeg te zien in de kassen. Maar ik ben zeker van plan om ook eens in de lente of zomer terug te komen, wanneer alles in volle bloei staat. Entree is ongeveer een tientje voor een volwassene.

Alle foto’s zijn genomen met zijn telefoon. Best wel leip wat je met een oude Samsung uit 2016 kunt! 😉

Disclaimer: In Oktober was ik ambassadeur voor de #2uurnatuur challenge van IVN Natuureducatie. Een van de extraatjes daarbij was gratis bezoek aan de Hortus Botanicus. Natuurlijk is alles mijn eigen mening en streef ik ernaar om altijd toffe en inspirerende artikelen voor jullie te schrijven.

Op de hoogte blijven van alle duurzame inspiratie? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief!

Inschrijven

Je kunt je op elk gewenst moment weer uitschrijven.

3 gedachten over “Een dagje Hortus Botanicus in de herfst”

  1. Wat tof dat je alle foto’s hebt gemaakt met een ‘relatief’ oude mobiele telefoon. Het lijkt mij altijd nog een keer tof om naar zo een tuin te gaan. Ik denk dat het mij heel vrolijk maakt. Fladderden de vlinders nog een beetje vrolijk rond?

    Groet Mitchel van http://www.mckleuver.nl

  2. Mooie plaatjes! Wil Hortus ook nog heel graag een keer bezoeken. Zo mooi al die planten en vlinders! Wie weet de volgende keer als ik in Amsterdam ben!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Scroll naar boven