Heerlijk fruitige herfstgranola

Ik weet niet hoe het met jullie zit, maar ik vind het superfijn om te ontbijten met een schaaltje yoghurt met muesli. Of granola tegenwoordig – de geroosterde variant. Op internet zijn tal van verschillende recepten te vinden, en dit is mijn variant!

Voor het seizoen heb ik een heerlijke variant gemaakt met fruit en kaneel. En in plaats van de gebruikelijke maple syrup of honing heb ik appelstroop gebruikt. Door deze combi van appel, rozijnen en kaneel krijgt het een instant herfstvibe. Eat your heart out!

Natuurlijk kun je ongelofelijk veel met granola variëren. In plaats van havermout kun je ook een pak Brinta Oergranen nemen, met vlokken van verschillende granen. Of vervang de appelstroop door perenstroop, of dadelstroop. Gedroogde stukjes appel zullen hier vast ook erg lekker in zijn! Genoeg manieren om deze herfstige granola nog herfstiger te maken 😉

Heerlijk fruitige herfstgranola

Dit heb je nodig

  • Droge ingrediënten
  • 300 g havermout

  • 150 g grof gehakte amandelen

  • 1 tl zout

  • 2 tl kaneel

  • Natte ingrediënten
  • 5 el appelstroop

  • 5 el zonnebloemolie

  • 1 tl vanille extract

  • Gedroogd fruit
  • 50 g rozijnen

  • 50 g cranberries

Aan de slag!

  • Verwarm de oven voor op 160°C. Bekleed een bakplaat met bakpapier.
  • Doe alle natte ingrediënten in een steelpannetje en laat op zeer laag vuur smelten. Zorg dat het niet aan de kook raakt.
  • Doe alle droge ingrediënten in een grote kom.
  • Wanneer de inhoud van de steelpan warm en vloeibaar is, roer het dan even goed door en giet het bij de droge ingrediënten. Meng alles goed met een houten lepel.
  • Spreid het mengsel goed uit op de bakplaat en schuif in het midden van de oven. Bak 3×10 minuten en roer tussendoor de boel even om, zodat het mooi gelijkmatig geroosterd wordt.
  • Laat je granola volledig op de bakplaat afkoelen. Voeg dan de rozijnen en cranberries toe en bewaar in een goed afgesloten pot. Enjoy!

Comments

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Scroll naar boven