Een tijdje geleden schreef ik hoe je supermakkelijk en goedkoop zelf havermelk kunt maken. Inmiddels heb ik van mijn oom die bij een biologische groothandel werkt een 5 kg zak havermout gekregen. Daar kan ik een hoop plantaardige melk van maken! Maar wanneer je havermelk maakt, houd je haverpulp over. Niet weggooien, daar kun je lekkere cakejes van maken!
First things first: Maak havermelk. Een liter. Voor je ijskoffie, ashwagandha, warme chocolademelk, etc. De pulp die je overhoudt van mijn recept voor 1 liter havermelk, is precies genoeg om deze cakejes van te bakken. In totaal een stuk of 6. Lekker bij het ontbijt of voor in je broodtrommel!
Bijna alle ingrediënten zijn trouwens wel te koop bij Pieter Pot, behalve iets van boter/margarine. Dat is het enige wat je dan in de supermarkt met een folietje moet kopen. Ofwel: Deze haverpulp cupcakes zijn dus bijna zero waste!
Haverpulp cupcakes
Dit heb je nodig
1 ei
60 g plantaardige margarine
60 g suiker
60 g zelfrijzend bakmeel
1 portie haverpulp
1 tl kaneel
1/4 tl zout
handvol rozijnen
Aan de slag!
- Verwarm de oven voor op 180°C.
- Doe alle ingrediënten behalve de rozijnen in een beslagkom en mix op hoge stand tot een min of meer egaal beslag. (Eigenlijk moet je netjes de boter en suiker creamen enzo maar luiheid.)
- Mix op de laagste stand de rozijnen erdoor.
- Plaats herbruikbare siliconen cupcakecormpjes in je cupcakebakvorm en vul ze met 1-2 eetlepels beslag.
- Bak in 20-22 minuten goudbruin.
Tips
- In plaats van kaneel en rozijnen kun je ook voor een eetlepel gesuikerde citroenrasp kiezen. Beetje afwisseling!