Charlotte probeert… HappySoaps cleaning tabs

Een flinke tijd geleden kreeg ik van HappySoaps weer een perspakketje thuisgestuurd, deze keer met hun nieuwe Cleaning Tabs. Er komen steeds meer merken op de markt met schoonmaakmiddelen in tabletvorm, die je dan alleen in een fles water hoeft te droppen. Handig! Zero waste! HappySoaps timmert enorm hard aan de weg en zit ook op die bandwagon, dus ik was benieuwd naar hun variant. In deze blog vertel ik je wat over het bedrijf, over de HappySoaps cleaning tabs en mijn ervaring.

Wat zijn cleaning tabs?

Cleaning tabs – of ze nou van HappySoaps zijn of van een ander merk – zijn geconcentreerd schoonmaakmiddel in tabletvorm. HappySoaps heeft vier varianten: allesreiniger, keukenreiniger, sanitairreiniger en glasreiniger. Je dropt ze in een (spuit)fles water, laat ze oplossen, en vervolgens kun je ermee schoonmaken zoals ieder ander schoonmaakmiddel in een spuitfles.

De cleaning tabs van HappySoaps zijn 100% plasticvrij, er wordt geen palmolie gebruikt voor de productie, de tabs zijn vegan (vaak wordt er namelijk dierlijk vet gebruikt om zeepproducten te maken) en bestaan uit natuurlijke ingrediënten. Verder zijn ze net als alle andere HappySoaps producten geproduceerd in Nederland.

Waarom zou je cleaning tabs gebruiken?

Normaal gesproken koop je voor ieder schoonmaakmiddel een grote plastic fles. Dit neemt veel ruimte in tijdens transport en zorgt voor veel afval. Cleaning tabs zijn kleine tabletten verpakt in papier. Hierdoor kun je veel meer schoonmaakmiddel in één vrachtwagen vervoeren, en omdat je wordt gestimuleerd je flessen te hergebruiken, scheelt dat een hoop plastic afval. Beiden dragen bij aan een schoner milieu.

(De tegels waren al roze hoor!)

Over HappySoaps

HappySoaps is in juni 2019 opgericht door Marcel en Marco – een heel jong bedrijf dus nog! Hun missie is een plasticvrije cosmeticamarkt. Niet alleen hun eindproducten zijn vrij van plastic consumentenverpakkingen, maar hun hele productie, opslag en verzending zijn óók plasticvrij.

Je merkt het in hun hele bedrijfsvoering: de HappySoaps display bij Knetter is niet van plastic, maar van hout. Het pakketje wat ik ontving voor deze blogpost was opgevuld met kartonsnippers, in plaats van bubblewrap. Ze gaan zelfs zo ver dat hun pakbonnen op gerecycled bruin kraftpapier worden geprint.

Daarnaast wordt HappySoaps lokaal geproduceerd: in Nederland! Hiermee hebben ze voor mij dus een klein streepje voor op Lush, omdat dat uit de UK moet worden geïmporteerd.

Mijn ervaring met de cleaning tabs

Ik kreeg 2 doosjes toegestuurd: een combipack en een doosje sanitairreiniger. De combipack bevat alle vier de producten, maar omdat ik slechts 2 (bijna) lege flessen had op het moment dat ik ze ontving, heb ik alleen de sanitairreiniger en de keukenreiniger geprobeerd.

Ik moet heel eerlijk zijn: ik ben absoluut niet het huisvrouwtype. Ik houd niet van schoonmaken, en zolang een product schoonmaakt, ben ik allang blij. Hierin merk ik ook weinig verschil met vergelijkbare producten, zoals van Sophie Green. Ik zal het dus voornamelijk hebben over de randzaken die uniek zijn voor HappySoaps.

De verpakking is echt minimaal: De combipack is een kartonnen doosje met daarin 4 papieren zakjes met een tablet. De pakketjes met 1 variant bevatten 3 tabs. Het enige waardoor de boel nóg minimaler zou kunnen, is om het kartonnetje uit het zakje te halen.

Verder zit er in elk doosje een sticker met de productnaam die je op je fles kunt plakken. In de combipack zaten 3 stickers – ik miste de sticker voor allesreiniger. Ik weet niet of dit normaal is, of dat ik nét een product heb ontvangen waar dat mis is gegaan. Logischerwijs zou je verwachten dat ze er alle vier in zouden zitten.

De tabs zijn dun en langwerpig, in plaats van rond (wat je ook vaak ziet). Dit vind ik superhandig, want dan passen ze tenminste door de opening van de fles zonder dat ik ze doormidden hoef te breken. Slim!

Al met al dus een prima zero waste alternatief voor je gebruikelijke schoonmaakmiddelen!

Waar kun je HappySoaps kopen?

Disclaimer: Ik heb dit item gekregen om over te bloggen. Natuurlijk probeer ik dat zo min mogelijk mijn mening te laten beïnvloeden. Ik streef er altijd naar om een eerlijk en inspirerend artikel te schrijven.

Comments

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Scroll naar boven