Heb jij je al opgegeven voor Flight Free 2021?

Na ons tripje naar Schotland in 2019, besloot ik om te stoppen met vliegen. Vlak daarna maakte ik kennis met Flight Free 2020: Een pledge die je kunt ondertekenen om je voornemens nét wat “officiëler” te maken. Dit jaar is er een nieuwe versie: Flight Free 2021. Ik heb getekend. Doe jij ook mee?

Waarom stoppen met vliegen?

Vliegen is één van de meest vervuilende dingen die je als consument kunt doen op deze aarde. Dit is by far de manier om je ecologische footprint HEUL SNEL te laten groeien. Vooral als je meerdere keren per jaar vliegt, is dit bijna gegarandeerd de nummer 1 die bijdraagt aan jouw footprint. Maar je kunt hem ook heel snel te laten krimpen, als je stopt met vliegen!

Hoe ging Flight Free 2020?

Ik had mezelf al voorgenomen om niet meer te vliegen, dus voor mij was het niet zo moeilijk. Ook corona hielp mee om gewoon in Nederland te blijven.

Ik ben ook geen veelvlieger – alle vliegreizen van mijn leven zijn op 2 handen te tellen. Misschien nog nét op 1 zelfs. Ik ben op mijn 18e met mijn oom en tante naar New York geweest, een paar jaar geleden naar Noorwegen, en verder een paar keer naar de UK, ik weet niet meer precies hoe vaak, ik denk zo’n 3-4 keer ofzo?

Dit jaar zijn we in Nederland op vakantie gegaan, en een dagje naar Duitsland. Verder ben ik wel bewust op zoek naar toffe treinreizen en mogelijkheden op dat gebied.

Waarom zou je de Flight Free pledge tekenen?

De Flight Free pledge is een stok achter de deur voor jezelf. Het is bewezen dat als je je doelen opschrijft, of deelt met andere mensen, dat je dan meer geneigd bent om je eraan te houden.

Ook al is het voor mij een no-brainer en ben ik niet het type dat moeite heeft met niet-vliegen, het is mooi en nuttig om het hardop uit te spreken. De mens is namelijk een kuddedier: hoe meer mensen expliciet aangeven dat ze niet vliegen, hoe meer andere mensen daarover gaan nadenken en óók die stap zullen zetten.

Waar kun de de Flight Free 2021 pledge tekenen?

In 2020 deden er wereldwijd 26.000 mensen mee. Het is natuurlijk de bedoeling dat dat er met Flight Free 2021 nóg meer zijn!

Dit jaar kun je kiezen uit 3 soorten pledges:

  • Heel 2021 niet vliegen
  • Alleen noodzakelijke vluchten in 2021
  • Niet meer vliegen, zolang het klimaat dat nodig heeft

Disclaimer: De foto is een oude foto van mijn trip naar Noorwegen in 2016.

Comments

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Scroll naar boven