De zomer is echt een seizoen voor soep en broodjes. Vooral met de hitte, wanneer je echt geen zin hebt in een zware maaltijd, is het ideaal. Als ik écht in een luie bui ben, koop ik een zak soep en een paar afbakbroodjes. Maar weet je wat nog veel lekkerder is? Je eigen flatbread maken. Makkelijk, zo klaar.
Zo maak je flatbread
Dit platbrood heeft wel wat weg van naanbrood en bestaat uit slechts twee ingrediënten: zelfrijzend bakmeel en Griekse yoghurt. Je mengt de ingrediënten door elkaar, verdeelt de boel in een paar balletjes, die rol je uit en bak je in de koekenpan. Klaar is Kees!
In principe kun je iedere soort yoghurt gebruiken die lekker dik is, zelfs plantaardige yoghurt! Zolang het maar naturel en zuur is. Dus het is zeker mogelijk om hier een veganistische variant van te maken 🙂
Hier eet je het bij
Platbrood is echt ontzettend veelzijdig. Op de foto’s eet ik hem bij een soepje, maar omdat het zoveel op naan lijkt (naan is basically een soort flatbread) kun je het ook prima bij de curry eten, of bij een salade om die wat substantiëler te maken.
Wat je ook kunt doen is ze dubbelvouwen als een soort zachte taco met (vega) shoarma of falafel ertussen. Mjam!
Flatbread met maar 2 ingrediënten
Dit heb je nodig
350 g zelfrijzend bakmeel
200 g Griekse yoghurt
Aan de slag!
- Doe de ingrediënten samen in een kom en meng tot een bal deeg. Voeg eventueel wat meer zelfrijzend bakmeel toe als het deeg te plakkerig blijft.
- Verdeel de bal in 6 tot 8 stukken.
- Zet een pan met olie of margarine op medium vuur.
- Rol een bolletje deeg uit tot 0,5-1 cm dik en bak aan beide kanten goudbruin. Herhaal met de overige stukken deeg!
- Vergeet niet om tussendoor ook je soepje even op te warmen. Eet smakelijk!
LOL instructie 5!
leuk, lekker en makkelijk 😉
Ik ga er mee aan de slag.