Ben jij door de lockdown ook een beetje chagrijnig en kun je de ene dag moeilijk van de andere onderscheiden? Dan heb ik een fijne oplossing om je even uit je sleur te trekken: Elke Dag Botanisch Tekenen! Dit dikke boek met 365 tekenopdrachten sparks A LOT of joy, en ik mag een exemplaar weggeven!

Wat kun je van Elke Dag Botanisch Tekenen verwachten?

Ten eerste: Het is een heel. dik. boek. Er staan 365 eenvoudige tekenopdrachten in die allemaal met de natuur te maken hebben.

Natuurlijk hoef je ze niet per se op volgorde te maken – voorin heb je een fijn overzicht waar je ze af kunt kruisen. Zo kun je zelf bepalen of je die dag zin hebt in een ontspannen opdracht, een opdracht waarbij je je fantasie moet gebruiken of een techniek ontwikkelt, of een opdracht waarbij je lekker naar buiten gaat!

Denk bijvoorbeeld aan verfvlekken waar je keertjes van kunt maken, het natekenen van bladeren, het natekenen van een bloem onder een vergrootglas of tekenen wat je in de wolken ziet.

Het fijne is dat je voor dit boek echt niet per se “goed” hoeft te kunnen tekenen. Het maakt niet uit hoeveel ervaring je hebt! Het gaat er echt om dat je een paar minuutjes, kwartier, halfuur (of per ongeluk veel langer) op een laagdrempelige manier even heel bewust met de natuur en al haar moois bezig bent.

Daarnaast is het boek vanzelfsprekend ontzettend mooi vormgegeven (love that). Op de eerste paar pagina’s krijg je wat tips over materialen die je kunt gebruiken. Je mag in het boek zelf tekenen en verven – dat wordt zelfs aangemoedigd – maar natuurlijk kun je ook een schetsboek gebruiken als je dat fijner vindt.

Over de auteur

Lorna Scobie is opgegroeid als plattelandsmeisje, maar woont tegenwoordig in London. Elke dag zoekt ze even de natuur op om te tekenen of te schilderen. Mocht je dit boek uit hebben, dan heeft ze nog 3 vergelijkbare tekenboeken!

Affiliate advertentie

Affiliate advertentie

Een aanrader als…

 • … je even uit die lockdownsleur wilt;
 • … je meer aandacht voor de natuur wilt ontwikkelen;
 • … je je creativiteit verder wilt ontwikkelen;
 • … je mindfulness wilt beoefenen op een creatieve en niet-zweverige manier.

Fact file

Titel: Elke dag botanisch tekenen

Auteur: Lorna Scobie

Uitgever: Kosmos

Taal: Nederlands, vertaald uit het Engels

Eerste druk: 2020

Genre / keywords: natuurbeleving, creatief, mindfulness, doeboek

Aantal pagina’s: Geen paginanummering

ISBN: 978-90-439-2254-8

Deze winactie is verlopen. De winnaar heeft inmiddels bericht gehad.

Maak kans op dit mooie boek!

Kun jij wel wat afleiding, creativiteit en mindfulness gebruiken? Dan heb ik goed nieuws voor je: ik geef dit boek weg aan één van mijn lezers!

Om kans te maken hoef je maar 2 dingen te doen:

 • Schrijf je in voor mijn nieuwsbrief met toffe inspiratie op het gebied van duurzaamheid en natuurbeleving;
 • Vertel in de reacties onder dit artikel waarom jij dit boek graag wilt winnen. 👇🏻 Vul een geldig emailadres in, zodat ik contact met je kan opnemen.

Ontvang je de nieuwsbrief al? Dan hoef je je natuurlijk niet dubbel in te schrijven.

De regels:

 • Deze winactie loopt tot donderdag 11 maart 2021, 23:59 uur. Op vrijdag wordt er een winnaar gekozen;
 • Open voor deelnemers die in Nederland wonen;
 • Ben je jonger dan 18? Vraag dan toestemming aan je ouders;
 • Houd het leuk voor anderen en schrijf je maximaal 1x in. No cheating! Ik controleer iedere inzending;
 • De winnaar krijgt per email bericht. Reageer je niet binnen 48 uur? Dan vervalt de prijs aan een ander;
 • De voornaam van de winnaar wordt bekend gemaakt op mijn socialmediakanalen. Verder wordt er niet over de uitslag gecorrespondeerd.

Kun je niet wachten om te beginnen? Elke Dag Botanisch Tekenen kun je hier kopen:

Disclaimer: Ik heb dit item gekregen om over te bloggen. Natuurlijk probeer ik dat zo min mogelijk mijn mening te laten beïnvloeden. Ik streef er altijd naar om een eerlijk en inspirerend artikel te schrijven.

Op de hoogte blijven van alle duurzame inspiratie? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief!

Inschrijven

Je kunt je op elk gewenst moment weer uitschrijven.

8 gedachten over “Dichter bij de natuur met Elke Dag Botanisch Tekenen (+ win!)”

 1. Jaaa leuk, ik heb al tijden een setje mooie potloden en aquarelverf liggen om botanisch te gaan tekenen en schilderen. Hier kan ik goed mee oefenen!

 2. Leuke actie, en zo te lezen leuk boek! In “lockdow 1” was ik begonnen met tekenen, maar dat is weer behoorlijk naar de achtergrond verdwenen. Zou leuk zijn om het met dit boek weer op te pakken!

 3. Mooie manier om op dagen dat er niet of weinig gewandeld kan worden toch met natuur bezig te zijn. Even bezinnen.
  Ik ben echt geen goede tekenaar, maar zou het zo graag wel willen leren! En botanisch tekenen staat boven aan mijn lijst met – wish-I-could-do-that- dingen!

 4. o ja! Wat een ontzettend leuk boek. In coronatijd wil ik zo graag creaprojecten oppakken met mijn supercreatieve docher (12), dit zou een hele mooie aanleiding zijn. En ook een mooie aanleiding om opa (82) te betrekken, die op zijn tijd ook graag tekent. En ontzettend geniet van de natuur.

 5. Als kind tekende ik wel maar dat is weggezakt. Nu ik met een op hol geslagen hoofd thuis zit en soms van het padje af lijk te glijden zou het me misschien helpen mijn creatieve kant weer te activeren en mijn brein te stoppen met doemdenken 🥴

 6. Waauw! Wat een super leuk boek lijkt me dat! Ik hou erg van creatief bezig zijn en zou dat het dan ook erg leuk vinden om samen met dit boekje de lockdown door te kunnen komen 🙂 ik doe zeker te weten mee!

 7. Jaaa, leuk! Ik kwam op je site vanwege een review over eco schoonmaakmiddel, klikte door de posts en vond een heleboel gemeenschappelijke interesses 💗 Wandelen (ja, veel!), buiten zijn (ook veel!), planten (yes, pls), Tolkien (ja, daar begon het hier ook allemaal mee), en en en… Ook tekenen. Zeker botanisch tekenen. Wil ik al veel langer oppakken, maar het komt er telkens niet van en dan sjouw ik maar weer met mijn camera rond (ook leuk, hoor) en vergeet ik het weer. Dus dit boek lijkt me SUPER om eindelijk eens mee aan de gang te gaan, zowel tijdens mijn buitenwandelingen als in de (moes)tuin. It’s the job that’s never started as takes longest to finish… Dus ehm, fingers & toes crossed! 🤞

 8. Jenny Kromhout

  Ja, ik zou het boek graag willen winnen. Het zou me er toe aanzetten om weer te gaan tekenen, wat ik vroeger wel eens deed, maar nu geen tijd meer voor neem. Eerst thuis goed oefenen en en dan tijdens mijn wandeltochten de tijd te gaan nemen om de natuur die ik tegen kom in een boekje te vereeuwigen. Succes met je website, heel leuk en leerzaam. Ik ben hierop terecht gekomen omdat ik informatie zocht over het Roots Natuurpad en je info is precies wat ik zocht, dank je. En ook de rest op je website erg interessant. Ga zo door!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Scroll naar boven