De hele dag brunchen met Easy Vegan: All day breakfast (+ win!)

In februari lag er weer een fijn nieuw boek in mijn brievenbus: Easy Vegan: All Day Breakfast! Ik vind het leuk om in de keuken te staan, eet vegetarisch en soms ook veganistisch, maar kook eigenlijk niet zoveel uit kookboeken. Daarom vond ik het des te leuker om de recepten in dit boek uit te proberen! En surprise surprise – ook dit boek ga ik verloten.

All Day Breakfast is alweer het vierde deel in de Easy Vegan serie van Living The Green Life, een platform opgericht door groene foodie Sanne van Rooij. Een boek vol ontbijt-, lunch- en brunchgerechten die je de hele dag door zou willen eten.

Persoonlijk vind ik de term “easy” een beetje twijfelachtig, omdat er af en toe lastig te vinden ingrediënten worden gebruikt (wel verkrijgbaar bij Ekoplaza of Holland & Barrett, maar niet bij de Jumbo op de hoek) en sommige recepten behoorlijk uitgebreid zijn.

Daar staat echter tegenover dat de recepten heel prettig en volledig zijn uitgeschreven – je komt er niet bij stap 10 achter dat je eigenlijk aan het begin de oven had moeten voorverwarmen. Ook wanneer je noten even een nachtje moet weken, staat dat in de ingrediëntenlijst al aangegeven, zodat je simpelweg wanneer je naar bed gaat, even de noten in een schaaltje water kunt leggen voor de volgende ochtend.

Ik heb 3 recepten uitgeprobeerd: Snelle granola met zelfgemaakte cashew-kokosyoghurt, kardemombuns met sinaasappel en kaneel, en gevulde avocado met vegan kaasspread.

En dit is mijn eindoordeel: Erg lekkere recepten voor als je in het weekend graag een uitgebreide brunch maakt, of als je thuis werkt en van je lunch een goede, uitgebreide pauze wilt maken. Maar minder handig als je ‘s ochtends gewoon snel iets wilt eten.

Anyway, laat de foto’s voor zich spreken – vooral de kardemombroodjes vielen ontzettend in de smaak (ook bij Paul). Scroll gauw naar beneden als je dit boek wilt winnen!

Fact file

Titel: Easy Vegan: All Day Breakfast

Auteur: Living The Green Life

Uitgever: Kosmos

Taal: Nederlands

Eerste druk: 2021

Genre / keywords: kookboek, veganistisch, gezond, ontbijt, brunch, lunch, snacks

Aantal pagina’s: 174

ISBN: 978-90-215-7792-0

Meer kookboekreviews vind je hier

Deze winactie is verlopen. De winnaar heeft inmiddels bericht gekregen.

Maak kans op dit mooie boek!

Wil jij ook lekkere veganistische lunches en brunches op tafel zetten voor jezelf, je gezin of je lief? Ik geef dit exacte boek – wat je dus op de foto’s ziet, inclusief mijn paginaplakkertjes – weg aan één van mijn lezers!

Om kans te maken hoef je maar 2 dingen te doen:

 • Schrijf je in voor mijn nieuwsbrief met toffe inspiratie op het gebied van duurzaamheid en natuurbeleving;
 • Vertel in de reacties onder dit artikel wie jij graag op een veganistisch ontbijtje op bed wilt trakteren en waarom. 👇🏻 Vul een geldig emailadres in, zodat ik contact met je kan opnemen.

Ontvang je de nieuwsbrief al? Dan hoef je je natuurlijk niet dubbel in te schrijven.

De regels:

 • Deze winactie loopt tot dinsdag 30 maart 2021, 23:59 uur. Op woensdag kies ik een winnaar.
 • Open voor deelnemers die in Nederland wonen;
 • Ben je jonger dan 18? Vraag dan toestemming aan je ouders;
 • Houd het leuk voor anderen en schrijf je maximaal 1x in. No cheating! Ik controleer iedere inzending;
 • De winnaar krijgt per email bericht. Reageer je niet binnen 48 uur? Dan vervalt de prijs aan een ander;
 • De naam van de winnaar maak ik bekend op Instagram Stories. Verder wordt er niet over de uitslag gecorrespondeerd.

Wil je direct aan de slag met deze lekkere recepten? Easy Vegan All Day breakfast is te koop bij:

Disclaimer: Ik heb dit item gekregen om over te bloggen. Natuurlijk probeer ik dat zo min mogelijk mijn mening te laten beïnvloeden. Ik streef er altijd naar om een eerlijk en inspirerend artikel te schrijven.

4 reacties
 • Marinka Smith schreef:

  Lijkt mij een leuk boek. Ik heb nog geen vegetarisch of veganistisch kookboek, dus ben benieuwd! En de uitdaging zou zijn om Eerde meerdere gerechten voor te zetten zonder dat hij door heeft dat het vegan is 🙂

 • Anita H. schreef:

  Ontbijtje op bed lijkt me dan weer wat ingewikkeld (ik woon alleen). Maar gewoon trakteren op vegan ontbijt zie ik wel zitten. Dan wordt vriendin Rita de gelukkige.

 • Berendina Jaasma schreef:

  ik breng mijn man graag een ontbijtje op bed, nog liever heb ik het als hij mij een ontbijtje brengt 😉
  na 40 jaar huwelijk gewone ontbijtjes veganistische ontbijtjes maken, ik ben benieuwd

 • Wendy schreef:

  Leuk! Ik heb ook een easy vegan kookboek, maar deze nog niet. Ik zou mijn lief graag verrassen met vegan ontbijtjes omdat hij het lastiger vind om te schakelen naar vegan ipv het standaard Engels ontbijt op zondag. Hij gaat het vast waarderen als ik hier dingen uit zou maken. 😉 En zelf heb ik ook graag wat extra ontbijtinspiratie.

 • Comments

  Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

  Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

  Scroll naar boven