4x duurzame kerstkaarten

Het is alweer bijna december – tijd om na te denken over je kerstkaarten! Aan wie ga je ze sturen? Hoeveel heb je er nodig? En wat voor kaarten koop je dit jaar? Ook kerstkaarten kun je in een duurzame variant krijgen. Ik geef je een aantal fijne opties.

1 – Aardkaart

Nieuw in duurzame-wenskaarten-land: Aardkaart! Zij verkopen kaarten gedrukt op landbouwafval, met een flink assortiment aan ontwerpen. De kaarten worden in Nederland geproduceerd en CO2-gecompenseerd. Verder verpakken zij hun kaarten niet in plastic en wordt erook geen pastic coating op de kaarten aangebracht.

Aardkaart is verkrijgbaar bij ruim 40 verkooppunten in Nederland. Helaas hebben ze (nog) geen webshop, maar als je grotere aantallen wilt bestellen, kun je een mailtje sturen.

Aardkaart.nl

2 – Laten drukken op landbouwafval

Ben je creatief en ontwerp je graag zelf je kerstkaart? Die kun je dan duurzam laten drukken bij Groenprint. Je kunt daar kiezen tussen 100% gerecycled papier, en papier van olifantengras, landbouwafval of tomatenrestafval.

Ook hebben ze ongerecycled FSC papier, maar hé, wie kiest daar nou voor als er zoveel fantastische duurzame opties zijn?

Groenprint.nl

3 – Zelf laten drukken op groeipapier

Wil je het nog bijzonderder maken, dan kun je je zelfgemaakte ontwerp laten drukken bij Growing Paper. Zij drukken op groeipapier! Je kunt kiezen uit bijen/vlindermix, sla, tomaat, vergeetmijnietjes en worteltjes.

Growingpaper.nl

4 – Met de hand stempelen

Een andere optie om zelf duurzame kerstkaarten te maken is om op een druilerige zondag lekker creatief bezig te gaan. Koop een stapel blanco kaarten van groeipapier, een paar leuke kleurtjes verf, en tover een paar aardappels om tot stempels. Ook heel leuk voor kinderen! (Snijd wel zelf als volwassene de stempels uit de aardappels.)

Hier vind je uitgebreide instructies

Meer inspiratie voor een duurzame kerst vind je hier.

Disclaimer: Ik heb de kaarten van Aardkaart gekregen om over te bloggen. Natuurlijk probeer ik dat zo zo min mogelijk mijn mening te laten beïnvloeden. Ik streef er altijd naar om een eerlijk en inspirerend artikel te schrijven.

Comments

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Scroll naar boven