Duurzaam kookboek: De Vega Optie

Laatst was ik bij de bieb om een reservering op te halen, en bij de uitgelichte boeken spotte ik deze: De Vega Optie. Een heel boek vol recepten voor vleesvervangers! Ik had al heel lang het voornemen om een keer zelf vegaburgers te maken, dus dat kwam mooi uit.

Wat kun je van “De Vega Optie” verwachten?

In ieder geval 50 recepten voor ontzettend lekkere vleesvervangers! Deze recepten zijn onderverdeeld in soms duidelijke, soms iets minder duidelijke hoofdstukken. In ieder geval kun je in dit boek recepten voor verschillende burgers en balletjes vinden, loempia-achtige vormen, vleesvervangers in een sausje, kipnugget-achtige dingen… Veel verscheidenheid dus.

Mijn favorieten heb ik in ieder geval al opgeslagen op mijn telefoon! Vooral de zoet aardappelburger met fetakruim is echt goddelijk. En het fijne is dat de meeste recepten in dit boek supermakkelijk zijn – er zijn echt paar een paar echt uitgebreide gerechten.

Daarnaast heeft dit kookboek een aantal inleidende bladzijdes over vlees, duurzaamheid en de rol die vlees over de jaren heeft ingenomen in onze maatschappij. Vooral dat stukje geschiedenis was heel interessant!

Over de auteur

Joke Boon is een food writer en kookboekrecensent. Ze heeft anosmie (geen reukvermogen), wat koken en genieten van eten soms wat lastig maakt, maar heeft dat opgelost door zich enorm te verdiepen in kookboeken. Dit heeft haar geholpen om haar eigen stijl te vinden.

Haar eigen foodblog vind je op BoonAppetit.nl

Een aanrader als…

  • … je graag meer vegetarisch wilt koken;
  • … je eens de uitdaging aan wilt gaan om zelf je vegaburgers te maken;
  • … je van lekker eten houdt!

Fact file

Titel: De Vega Optie

Auteur: Joke Boon

Uitgever: Nw A’DAM

Taal: Nederlands

Eerste druk: 2019

Genre / keywords: vegetarisch, veganistisch, kookboek, duurzaam

Aantal pagina’s: 159

ISBN: 978-90-468-2482-5

De Vega Optie is hier te koop:

Comments

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Scroll naar boven