De leukste zero waste DIY projecten

Afval verminderen – het is eigenlijk maar een klein deel van je complete ecologische footprint, maar het zorgt wel voor ontzettend veel creativiteit. In deze blogpost heb ik mijn favoriete zero waste DIY projecten op een rijtje gezet. Leuk voor een regenachtige zondagmiddag, en als beginnersstappen op het pad der verduurzaming.

Zero waste DIY: Stof verven met uienschillen

Textiel verven met uienschillen

Veel mensen gooien uienschillen weg. Zonde! Je kunt ze namelijk gebruiken als verf. Ik vertel je hoe je textiel kunt verven met uienschillen.

Zelfgemaakt plantenpotje

Plantenpotje van blik + een restje stof

Het is ontzettend leuk om stekjes te nemen en die weg te geven. Een origineel plantenpotje van ge├╝pcyclede materialen is zo gemaakt.

Zero waste DIY: Herbruikbare broodzak

Herbruikbare broodzak naaien

Brood kopen zonder plastic zak eromheen? Dat doe je voortaan bij de bakker in je zelfgemaakte broodzak. (Of bij de buurtsuper.) Klein projectje, zo gepiept!

Composteerbare schuurspons van vlastouw

Composteerbare schuurspons haken

Ben je helemaal klaar met onnodig plastic in je keuken? In deze blogpost leer je hoe je zelf een composteerbare schuurspons kunt haken.

Zero waste DIY: Bijenwasdoek

Bijenwaswraps maken

Wax wraps of bijenwasdoeken zijn een fijne zero waste vervanger voor huishoudfolie. Met deze tutorial maak je ze in een handomdraai!

Bloemenpers

Bloemenpers bouwen

Leer stap voor stap hoe je een bloemenpers maakt, en hoe je vervolgens je zelfgeplukte bloemen kunt drogen voor decoratieve doeleinden.

Comments

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Scroll naar boven