Charlotte proeft… Klepper & Klepper zeewierdrop

Zeewierdrop. Ja, toen ik het persbericht in mijn inbox zag, moest ik ook even met mijn ogen knipperen. Drop. Met zeewier. Apart idee. Maar vegan! Dus ik heb een proefpakketje aangevraagd, want drop is niet zo vaak vegan. In deze blog mijn oordeel!

Toen ik het proefpakketje had aangevraagd, verwachtte ik gewoon een zakje zeewierdrop zonder poespas. Kreeg ik het hele frikkin’ assortiment thuisgestuurd! Zoete drop, zoute drop, honingdrop, laurierdrop en waar het allemaal om draait: de zeewierdrop. Twee zakjes daarvan, dus ik heb er ook één aan een vriendinnetje gegeven.

Alle smaken drop van Klepper & Klepper, met de zeewierdrop op de voorgrond.

Drop en gelatine

Bijna alle drop en zachte snoepjes bevatten gelatine. Het zorgt voor die gummy textuur en is lekker goedkoop, want een bijproduct van de bio-industrie. Gelatine wordt namelijk gemaakt van varkensbotten. Ofwel: eten – en dus ook snoep – met gelatine is niet vegetarisch.

Wat natuurlijk problematisch is als ik verkouden ben, keelontsteking heb, of corona (afgelopen maart). Toen heb ik zakken vol drop leeg gegeten om mijn keel te verzachten en het hoesten te stillen, maar ik moest mijn voorkeur voor “ik wil geen gelatine” toch even aan de kant zetten daarvoor.

Over Klepper & Klepper

Klepper & Klepper zijn een vader en zoon uit Alkmaar. Pa stond al jaren met zijn snoepkraam op de markt, en op een gegeven moment besloten ze De Lekkerste Drop Ooit te maken. Hun zoete drop, that is. (Dat zakje is al leeg.) En compleet per ongeluk was die vegan en glutenvrij. Supernice! In de jaren daarna kwamen er meer smaken bij: zout (oeps, ook al op), honing (de enige niet-vegan want honing), laurier, en nu dus ook zeewier.

Zeewierdrop

Zoonlief was namelijk in de ban geraakt van de smaak umami. Te vinden in paddestoelen, tomaten, en natuurlijk zeewier. En wie aan zeewier denkt, denkt aan zee, denkt aan zout water. Niet een heel gek idee dus om zeewier in drop te stoppen.

Alle dropjes van Klepper & Klepper.
Vanaf die grote met de klok mee: zoet, honing, zout, zeewier, laurier.

Smaaktest

 • Zoete drop
  Ik snap dat ze dit de beste drop ooit noemen. Hij is lekker droppig en zoet, met een perfecte textuur. Lekker grote units ook.
 • Zoute drop
  Deze heeft in het begin een soort van funky bijsmaakje, alleen weet ik niet of dat aan de drop zelf ligt of aan het feit dat er toch “iets” met mijn smaak gebeurd is sinds corona. Maar verder ben ik als dubbelzout-liefhebber zeer te spreken.
 • Honingdrop
  Fijne honingdrop. Vroegâh had je van die zachte, caramelkleurige honingraatjes die écht naar honing smaakten. Tegenwoordig kun je alleen maar van die nare harde bijenkorfjes vinden. De honingdrop van Klepper & Klepper is wat zachter én brengt de honingsmaak weer terug. Als ik weer moet hoesten, is dit de drop die ik ga halen. For real.
 • Laurierdrop
  Subtiel. Niet die wrange smaak van traditionele laurierdrop. Ook heel fijn voor als je last hebt van je keel. Of voor zangers!
 • Zeewierdrop
  Om eerlijk te zijn: ik moest er even aan wennen. Als je er één in je mond steekt, dan denk je: “Funky smaakje.” Vervolgens is het een prima zoute drop, met af en toe een duidelijke vleug ziltig zeewier. Na afloop denk je: “Dat was apart. Ik moet er nog één proeven. Gewoon voor de zekerheid.” Ik denk dat dit een gevalletje love it or hate it is. Voor mij was het na een paar keer “what the heck” een duidelijke love it.

Ik hoop dat Klepper & Klepper in de toekomst ook iets van schoolkrijt of in een andere vorm drop met pepermunt maken, want dat is mijn lievelings 😉

Waar te koop

Klepper & Klepper ligt niet in de supermarkt, maar kun je vinden bij veel speciaalzaken en delicatesswinkels.

In Hengelo vind je ze op de volgende plekken:

 • Frans Kaas & Delicatessen, Wemenstraat 47 Hengelo
 • Zuivelhoeve Hengelose Es, Uitslagsweg 91-7 Hengelo
 • DA Drogisterij Mensink, Industriestraat 64-66 Hengelo

Klik hier voor een verkooppunt bij jou in de buurt.

Disclaimer: Ik heb dit item gekregen om over te bloggen. Natuurlijk probeer ik dat zo min mogelijk mijn mening te laten beïnvloeden. Ik streef er altijd naar om een eerlijk en inspirerend artikel te schrijven.

Comments

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Scroll naar boven