Vlak nadat ik het perspakketje van HappySoaps had ontvangen, kreeg ik er nóg één met tandpastatabletten. Deze keer van Smyle. Ook een Nederlands merk, maar hun assortiment is écht gefocust rond mondverzorging. In deze blog vertel ik over mijn ervaring met Smyle. Plus aan het eind heb ik een leuke verrassing!

Wat zijn tandpastatabletten?

Voor iedereen die het artikel over de tandpasta tabs van HappySoaps niet heeft gelezen: tandpasta tabs of tandpastatabletten zijn – de naam zegt het al – tandpasta in tabletvorm. Zonder plastic tube. Je kauwt een tabletje fijn en poetst met het poeder en een natte tandenborstel je tanden. Even wennen, maar net zo simpel als “gewone” tandpasta.

Over Smyle

Smyle is een Nederlands bedrijf, en hun producten worden ook daadwerkelijk in Nederland ontworpen, geproduceerd en verpakt. Ze specialiseren zich echt in mondverzorging – zo kun je bijvoorbeeld ook plasticvrij flosdraad bij ze kopen. Hun producten zijn 100% natuurlijk, plasticvrij en vegan. Ze bieden tandpastatabletten met en zonder fluoride, en geeft op de website aan dat mét fluoride aangeraden wordt door tandartsen. Goede zaak.

Interessant is dat ze naast gewone verkoop ook een abonnementservice hebben, en dat ze de CO2-uitstoot van hun bezorging compenseren.

Ook leuk om te weten: In Januari hebben ze geholpen om met Plastics For change 4110 kilo aan drijvend plastic op te ruimen. Yes! Hier lees je trouwens meer over hun duurzaamheidsbeleid.

Mijn ervaring

Ik kreeg een uitgebreid proefpakket thuisgestuurd: een vol flesje, 2 testzakjes, 4 tandenborstels en een travelblikje. Wauw! Genoeg om uitgebreid te proberen en – nog leuker – uit te delen!

De tabletjes zijn rond en spierwit, en hebben een vrij aanwezige mintsmaak. Lekker fris, maar niet over the top. Wel merkte ik dat ik ook prima met een droge tandenborstel kan poetsen – mijn eigen speeksel is voldoende om schuim te creëren. Met ene natte tandenborstel wordt de boel wel heel vloeibaar!

Waarin verschilt Smyle van HappySoaps?

De textuur van Smyle is wat anders dan die van de HappySoaps tabletjes. Gladder, en vloeibaarder schuim. De tabletjes van Smyle zijn iets kleiner (maar niet veel), en door de ronde vorm wat lastiger doormidden te breken. Niet dat dat per se nodig is. Verder hebben de Smyle tandpastatabletten een whitening effect.

Waar is Smyle te koop?

Sinds ik ze in huis heb, kom ik ze overal tegen! Natuurlijk zijn ze op de website van Smyle te koop, los en als abonnement, maar ik heb ze ook bij de Ekoplaza gezien en bij Pieter Pot. Verder kun je ze tegenkomen bij Albert Heijn, Holland & Barrett, Etos en DA.

Disclaimer: Ik heb dit item gekregen om over te bloggen. Natuurlijk probeer ik dat zo zo min mogelijk mijn mening te laten beïnvloeden. Ik streef er altijd naar om een eerlijk en inspirerend artikel te schrijven.

Wil jij duurzamer leven? Doe mee met de #duurzamerin10dagen challenge!

Deel deze blogpost 👇🏻

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Scroll naar top

Ecohobbit? Ik dacht dat ik naar CherryCharlie surfde?

Ik snap dat je misschien in de war bent, maar het klopt hoor! In april ben ik van naam veranderd: Ecohobbit past veel beter bij wie ik ben en wat ik doe. Op de naam en het design na is dit dezelfde website met dezelfde inhoud, en dezelfde persoon die erachter zit.

Veel leesplezier!
Charlotte