Charlotte probeert… Ekomenu maaltijdbox

Een tijdje geleden kreeg ik van een PR-bureau een “sustainable box” thuisgestuurd met daarin allerlei nieuwe food producten die op een of andere manier iets met duurzaamheid te maken hebben. Onder andere biologische wijn, interessante recepten, zeewiersnacks, en ook een Ekomenu maaltijd. Tijd om de boel uit te proberen!

Over Ekomenu

Ekomenu is een maaltijdbox die je thuisbezorgd krijgt, net als het overbekende Hello Fresh. Ekomenu wil gezond eten zo laagdrempelig mogelijk maken, en daarnaast zetten ze in op een zo duurzaam mogelijk voedselsysteem. Ze zijn B Corp gecertificeerd en alle ingrediënten zijn 100% biologisch.

Wanneer je daadwerkelijk klant wordt en een account aanmaakt, kun je ook de water- en CO2-footprint van jouw eetgedrag zien, of je wel genoeg groenten eet en hoeveel jouw keuzes bijdragen aan een gezonde leefstijl.

Ze proberen plantaardig eten zoveel mogelijk te stimuleren, maar hebben ook nog wel recepten met vlees. Wel kan je makkelijk selecteren op bijvoorbeeld vegetarisch, vegan of seizoensrecepten. Maar ook veelvoorkomende allergieën en een categorie afslanken.

Onze box

De maaltijdbox (of nouja, zak eigenlijk) die in mijn PR-pakketje zat was de Piadina met hummus en crispy-chili olie en een salade van boerenkool en gele biet. Een hele mond vol. Ofwel: Wraps met hummus, pittige dip met ui, sesam en chilivlokken, en boerenkoolsalade met appel en gele biet.

Ekomenu Piadina met hummus en crispy-chili olie en een salade van boerenkool en gele biet

Mijn ervaring

Ik zal wel heel eerlijk zijn: Er was een kleine fuckup gebeurd bij de post. Mijn pakket was beschadigd geraakt, teruggestuurd, en opnieuw naar mij opgestuurd. Met als gevolg dat sommige van de versproducten helaas bedorven waren. Sad. Maar het recept van Ekomenu zag er lekker genoeg uit om de ingrediënten zelf weer even aan te vullen!

Toen ik begon met koken, had ik de indruk dat het misschien best wel weinig zou zijn. Daarom schoof ik voor de zekerheid ook maar een restje aardappelkroketjes in de oven. Maar uiteindelijk was dat niet nodig – schijn bedriegt! De ingrediënten waar de maaltijd uit bestond waren erg vullend.

En het leuke is dat ik weer nieuwe dingen heb leren eten! Ik had nog nooit gele biet op. Dat smaakt ietsje anders dan rode biet. Lekkerder, vind ik. En ook koop ik eigenlijk nooit boerenkool, omdat ik als kind een grafhekel had aan stamppot. (Nog steeds trouwens, maar heel specifieke recepten kan ik tegenwoordig tolereren.) Maar boerenkool zo in deze vorm, als salade – jammie!

Wat kost dat?

De prijzen van Ekomenu variëren op basis van hoeveel maaltijden je bestelt en voor hoeveel personen. Als je 4 maaltijden voor 4 personen bestelt, dan kost dat ongeveer €5 per portie.

In mijn ogen best duur – als ik gewoon zelf naar de markt ga en voor 3 à 4 dagen boodschappen doe, ben ik stukken goedkoper uit. Maar bedenk wel: je betaalt natuurlijk niet alleen voor de ingrediënten, maar ook voor het gemak van niet zelf je maaltijden verzinnen en boodschappen doen. En als je een wat drukker leven hebt dan wij, dan kan dat misschien best die prijs waard zijn.

Zou ik Ekomenu zelf aanschaffen? Misschien. Op dit moment niet per se behoefte aan, omdat ik mijn wandelingetjes naar de markt op woensdag en zaterdag erg waardeer. Maar stel dat ik een hectische periode in zou gaan met veel werk, dan zou ik Ekomenu zeker overwegen als gemakkelijke, gezonde en duurzame optie.

Disclaimer: Ik heb dit item gekregen om over te bloggen. Natuurlijk probeer ik dat zo min mogelijk mijn mening te laten beïnvloeden. Ik streef er altijd naar om een eerlijk en inspirerend artikel te schrijven.

Comments

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Scroll naar boven