Ashwagandha. Ik had het wel eens voorbij zien komen op Instagram. Een of ander hip drankje. Geen idee wat het was. Tot ik het in de Sustainable Box kreeg om uit te proberen. En toen werd ik nieuwsgierig. Wat is het precies, hoe smaakt het, wat is het hele idee erachter? Dus vandaag probeer ik iets nieuws: Purasana Latté Ashwagandha x Cinnamon.

Wat is Ashwagandha?

Ashwagandha is een Indiaas kruid (Withania somnifera) en is vooral bekend binnen de Ayurveda, de Indiase kruidengeneeskunde. Populair bij onder andere sommige vegans, en mensen die natuurlijker willen leven.

In de Ayurveda wordt het gebruikt tegen koorts en ontstekingen, maar ook om je weerstand te ondersteunen, je cortisol- en cholesterolniveaus te verlagen, en voor soepelere spieren.

Meer informatie vind je hier.

Het potje Purasana Latté is natuurlijk geen pure ashwagandha, het is een mengsel van kruidenpoeders en wordt aangeprezen als een alternatief voor koffie. Het zou helpen bij stress en je zou er makkelijker van inslapen.

Over Purasana

Purasana is een merk dat voornamelijk voedingssupplementen en superfoods verkoopt. Veganistisch en 100% biologisch. Ze zetten zich in voor duurzame landbouw, en gaan respectvol met hun boeren om.

Purasana ashwagandha gemaakt met homemade havermelk
Purasana ashwagandha gemaakt met homemade havermelk

Affiliate advertentie

Affiliate advertentie

Hoe drink je het?

Basically werkt het hetzelfde als warme chocolademelk: een theelepel poeder in een beker warme (plantaardige) melk. Ik warm mijn melk altijd op in de magnetron (1,5 minuut voor een grote mok), lekker makkelijk.

Mijn ervaring

Mijn eerste slok? Funky. Apart. Even wennen. Maar na die eerste kennismaking stiekem best wel lekker! Van de kaneel proef ik helaas weinig, de kurkuma des te meer.

Wat me wel opvalt, is dat het poeder slechter oplost in mijn beker melk dan your average chocolademelkpoeder. Oplossing daarvoor is om de warme melk en Latté poeder even op te schuimen in een maatbeker. Kleine moeite. Maar meestal ben ik lui en druk ik de klontjes met mijn lepel een beetje stuk tegen de wand van mijn beker en dat werkt prima.

Ik merk niet per se acuut verschil in stress ofzo (ik ben sowieso best mellow tegenwoordig, na anderhalve burnout leer je echt wel rustig leven – soort van), maar dat moet je denk ik ook niet verwachten.

Wel vind ik het een leuke, gezonde tegenhanger voor een kop koffie of warme chocolademelk. Er zit geen suiker in, en al die kruiden geven toch wat meer voedingsstoffen dan een beker Nesquik. Tegenwoordig houd ik een beetje bij wat ik eet in de app van Schijf for Life, om te kijken of ik een beetje volwaardig eet. Voor zo’n beker Purasana Latté kan ik mooi 1 van de 3 bolletjes inkleuren achter “kruiden, specerijen en zeewier”, en als ik dat me sojamelk doe, dan mag ik ook 1 van de 4 bolletjes achter “peulvruchten” aanvinken. En natuurlijk een bolletje bij “dranken”. Score!

Waar te koop

Purasana heeft een eigen webshop, maar is ook te koop bij diverse filialen van Ekoplaza en Holland & Barrett. Hier vind je alle verkooppunten.

Disclaimer: Ik heb dit item gekregen om over te bloggen. Natuurlijk probeer ik dat zo min mogelijk mijn mening te laten beïnvloeden. Ik streef er altijd naar om een eerlijk en inspirerend artikel te schrijven.

Op de hoogte blijven van alle duurzame inspiratie? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief!

Inschrijven

Je kunt je op elk gewenst moment weer uitschrijven.

2 gedachten over “Charlotte probeert… Ashwagandha”

  1. Ik ben ook wel benieuwd naar de voedingswaardewijzer en allergiewaarschuwingen op het potje. Ashwagandha is een nachtschade-achtige en kan bij overmatig gebruik (>0,5 g/dag) heel vervelende bijwerkingen hebben.

    1. Klopt dat het een nachtschade-achtige is, maar er zit natuurlijk maar een klein percentage in de mix, en je zou er overmatig veel van moeten drinken om buikklachten te krijgen.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Scroll naar boven