Bucketlist eropuit in Nederland: 4x vakantie-inspiratie

De zomer komt er langzaam maar zeker aan, dus voor veel mensen betekent dat vakantiedagen doorgeven en een vakantie boeken. Vorig jaar, met corona, hebben we met zijn allen wel ontdekt dat we niet per se naar verweggistan hoeven voor een toffe vakantie. Nederland zelf heeft ook een hoop te bieden! Aan de hand van het boek “Bucketlist eropuit in Nederland” geef ik je hier een paar handvatten voor een toffe vakantie in Nederland.

Bucketlist eropuit in Nederland is het tweede bucketlist boek van Marleen Brekelmans. Een boek vol inspiratie voor weekendjes weg, dagjes uit en vakantie in eigen land, netjes gesorteerd per provincie.

Ieder hoofdstuk begint met een overzichtskaart en een uitgelichte stad. Daarna geeft ze tips voor leuke activiteiten, een mooie wandeling, picknickplaatsen en overnachtingen. Kort maar krachtig!

Wanneer je door het boek bladert, vallen sommige terugkerende thema’s op. Marleen lijkt erg fan van theetuinen (yes please!), oude eendjes huren en slapen op een boederij. Op basis van haar tips geef ik jou hier een paar epische vakantieideeën:

1 – Theetuintour

Bij praktisch iedere provincie noemt ze wel één of zelfs meerdere theetuinen. Love it! Wanneer je ze allemaal op de kaart (of moderner: in Google Maps) markeert, kun je een toffe theetuinroadtrip maken. Met de auto, of als je niet al te tonnetje rond wilt worden van al die high teas: met de fiets. Tentje achterop en gaan met die banaan!

In mijn eigen buurt heeft Marleen het wel erg bont gemaakt: Dennenoord, De Oale Zessprong én Sprakel in het Bos worden allemaal genoemd 🙂

2 – Bier- en wijntour

Naast theehuisjes kom je ook redelijk wat brouwerijen tegen in het boek, en verder naar het zuiden ook wijngaarden. Ik ben echt een sucker voor bierproeverijen (dat komt ervan als je jarenlang in een speciaalbierkroeg hebt gewerkt) dus hier werd ik erg blij van! Deze locaties tipt ze:

  • Stadsbrouwerij Bonifatius, Dokkum
  • Bierbrouwerij Maallust, Veenhuizen
  • DAVO Bieren Stadsbrouwerij, Deventer
  • Wijnlodge Welgelegen, Kootwijkerbroek
  • Wijngaard St. Martinus, Vijlen
  • Domein Holset, Lemiers

(Dit kun je natuurlijk beter niet met de auto doen 😉 )

3 – Pluktuinen

Ook iets wat vaak terugkomt in Bucketlist eropuit in Nederland: pluktuinen! De ene keer kun je hier bloemen plukken, de andere keer kruiden of fruit. Hoe leuk is het om je eigen maaltje bij elkaar te plukken? Love it!

4 – Eten en slapen in een kas

Ook leuk: er zijn een hoop locaties in het boek die een omgebouwde kas zijn. Een aantal zijn nu theeschenkerij of restaurant, maar Huize Druivelaar in Breda is een oude druivenkas van een eeuw oud waar je kunt slapen. Hoe cool?!

Zelf inspiratie opdoen voor een vakantie in Nederland?

Bucketlist eropuit in Nederland is hier te koop:

Disclaimer: Ik heb dit item gekregen om over te bloggen. Natuurlijk probeer ik dat zo min mogelijk mijn mening te laten beïnvloeden. Ik streef er altijd naar om een eerlijk en inspirerend artikel te schrijven.

Comments

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Scroll naar boven