Boekreview: Homemade Beauty – Zoë van Quickelberge

Al een aantal jaar volg ik Zoë op haar blog Zolea: een heerlijke DIY blog met een hoop Lush-geïnspireerde cosmetica. Ongeveer een half jaar geleden heeft ze haar boek “Homemade Beauty” uitgebracht met een hoop cosmetica-DIY’s, en ik was er al maanden benieuwd naar.

Fact file

Titel: Homemade Beauty

Auteur: Zoë van Quickelberge

Uitgeverij: Uitgeverij van Halewyck

Taal: Nederlands

Eerste druk: december 2018

Genre / keywords: DIY, beauty, cosmetica, duurzaam, natuurlijk

Aantal pagina’s: 192

ISBN: 978-94-613-1911-1 

Over dit boek

Zoë, beter bekend als Zolea, is één van mijn favoriete DIY en eco bloggers. Homemade Beauty is een boek vol heerlijke DIY recepten met een natuurlijke basis, voor mensen die precies willen weten wat ze wel en niet op hun huid smeren.

Sommige ingrediënten in conventionele skincare en makeup zijn namelijk agressief, overbodig, of niet zo vriendelijk voor je huid of het milieu.

Naast de vrij bekende DIY’s zoals bruisballen en scrubs wijdt ze ook een paar pagina’s aan cold process zeep en heeft ze talloze recepten voor crèmes, serums, maskers en zelfs haarconditioner en zonnebrandcrème. Ook mannen slaat ze niet over met baardolie en -balsem, haargel en scheerzeep.

Ook geeft ze uitgebreid informatie over hoe je huid en haar in elkaar steken en de werking van bepaalde ingrediënten.

Mijn leeservaring

Zoë heeft dit boek vooral geschreven vanuit het oogpunt dat je geen goedkope, agressieve chemicaliën op je lijf smeert. In sommige gevallen ben ik het volledig met haar eens, maar bij andere ingrediënten vind ik het een beetje aan de overdreven kant: natuurlijk is niet per se beter, chemisch is niet per se slecht: alles is namelijk chemie!

Ik zie dit boek dan voornamelijk als inspiratie om je skincare eco-vriendelijker te maken en verpakkingsarm (verpakkingsvrij lukt niet, je ingrediënten hebben namelijk ook een verpakking…) en om je skincare helemaal aan te passen aan jouw eigen wensen.

Zo ben ik dol op de uitgebreide luxe en ingrediënten van K-Beauty (Koreaanse skincare), de producten zijn verfijnder, innovatiever, effectiever en vriendelijker voor je huid dan wat we in Nederland kunnen krijgen. Alleen het is niet bepaald duurzaam: mijn bestellingen moeten uit Korea worden overgevlogen, en producten zoals sheet masks zijn alles behalve verpakkingsarm.

In Homemade Beauty vind ik een hoop inspiratie om zelf producten te maken die ik in mijn K-Beauty routine kan opnemen, zelfs mijn geliefde sheet masks! Zo kan ik bijvoorbeeld de double cleansing, toner en misschien zelfs moisturizer zelf maken en zo mijn skincareroutine verduurzamen zonder in te leveren op het heerlijke pampering-gevoel.

Homemade Beauty is hier te koop:

1 reacties
  • Zoe schreef:

    Fijne review, dankjewel! 😀 ik ben van hetzelfde principe: ik wil gewoon werkzame producten die goed zijn voor mens en natuur ????

  • Comments

    Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

    Scroll naar boven