Bad Bentheim: Schloss Bentheim & Ritterfestspiele

Op Bevrijdingsdag ben ik lekker met mijn moeder een dagje weg geweest, naar Bad Bentheim! Een leuk klein stadje net over de Duitse grens, zo’n half uurtje met de auto vanaf Enschede.

Bad Bentheim is niet zo groot, maar ongelofelijk snoezig met een klein kasteeltje, een spa (niet geweest though, maar wil nog wel een keer!), musea en van donderdag 5 mei tot en met zondag 8 mei een cool ridderfestival, met middeleeuwse muziek, een markt, vikingen die elkaar afslachten en dat soort ongein. Heerlijk!

We hebben donderdag het kasteel bezocht, lekker geluncht en natuurlijk het ridderfestival onveilig gemaakt. Zie hier mijn fotoverslag!

Ritterfestspiele

Een klein deel van het festival was al vanaf de muur van het kasteel te zien.

Er speelde een bandje, Furunkulus, in middeleeuwse stijl. Zeer dansbaar, aanstekelijk (en stiekem wel subtiel een beetje uitversterkt).

Verder heb ik niet zoveel foto’s gemaakt op het festival zelf, ik had het veel te druk met marktkraampjes bekijken, lekkere broodjes eten, bier drinken en genieten van het heerlijke weer en alles wat er te zien was.

De Ritterfestspiele worden jaarlijks rond 1 Mei gehouden. Zelf een keer bezoeken? Klik hier voor meer informatie.

Rond etenstijd waren mama en ik weer in Enschede. Mama ging na een korte Fristipauze door naar huis, ik ben nog even naar het bevrijdingsfestival op de campus geweest. Niet dat ik het lang heb uitgehouden… Na 3 bier ben ik naar huis gegaan omdat ik compleet afgemat was van deze heerlijke dag. Om 9 uur lag ik al in bed te snurken!

Meer over Duitsland vind je hier

3 reacties
 • Selma schreef:

  Leuk he van dat soort Middeleeuwse festivalletjes, ik ben daar ook dol op! Prachtig weer hebben ze er deze week ook bij!

 • Yvonne schreef:

  Leuk, dat ridderfestival. Jammer genoeg las ik pas te laat hierover, op een andere website, had er graag naartoe gewild. Zo is zo’n uitje naar een kasteel toch extra speciaal.

  • Charlotte schreef:

   Wij kwamen er ook per toeval achter! Mama vroeg waar ik heen wou voor een moeder-dochterdagje, en ik wilde wel eens naar Bad Bentheim (puur omdat dat de eerste stop is van de internationale trein na Hengelo). En toen bleek dat festival er te zijn rond de tijd dat wij erheen wilden 🙂

 • Comments

  Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

  Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

  Scroll naar boven