Vega(n) friendly hotspot: Anne & Max Arnhem

Eind januari zijn Paul en ik een dagje naar Arnhem geweest, om schoenen voor mij te kopen (ik heb moeilijke voeten). Na 10 minuten bij Barefoot & More liep ik vrolijk met een paar nieuwe schoenen naar buiten. En nu? Gaan we na 10 minuten weer naar Hengelo? Nee toch? We zijn dus lekker bij Anne & Max uit eten geweest. Een keten die ik al wat langer ken, en die uitstekende vega en vegan opties op de kaart heeft.

Anne & Max is een franchiseketen waar je thee en lunch kunt scoren, en is voornamelijk te vinden in de Randstad. Met een paar uitzonderingen daarbuiten, zoals Groningen, Apeldoorn, Zwolle en natuurlijk Arnhem.

Ik heb de keten leren kennen door de blog OhMyFoodness.nl – toen die 10 jaar bestond, organiseerde blogger Sabine een serie workshops voor lezers. Ik mocht meedoen met de theeproeverij & food pairing bij Anne & Max in Amsterdam, met de eigenaar nog wel! Heb daar toen ontzettend van genoten, en sindsdien staat Anne & Max op mijn mentale “even langs als ik in de Randstad ben” lijstje.

In Arnhem hebben we dus uitgebreid geluncht. Het was re-te-druk in de zaak, want zondag, lunchtijdspits, maar gelukkig was er precies nog een tafeltje voor twee. Paul bestelde een huisgemaakte limonade en een focaccia met pulled beef, ik ging 100% vegan met een vegan chai latte (op basis van kokosmelk, lekker!) en de Very Vegan Club.

Niet omdat ik zelf helemaal vegan ben (vegetariër met een beetje vegan) maar als ik buiten de deur eet en er is een goed vegan aanbod, why not?

De club sandwich was echt ENORM. 3 laagjes brood, en niet zuinig met beleg. Avocado, pompoen, gerookte tofu, en een soort crispy bacon gemaakt van kokossnippers – heel geslaagd. Side van groentechips (voor degenen die dat gek vinden: chips bij een club sandwich is vrij normaal in de UK – misschien ook in de US?).

De chai latte was ook erg lekker – goed kruidig en een fijne balans tussen dat kruidige en zoete. Ook Paul zat heerlijk te genieten. Het vlees van zijn broodje kwam van kleinschalig en duurzaam gehouden runderen uit het Reggedal – altijd fijn als daar extra aandacht voor is.

Omdat het zondag was, was niet alles open in Arnhem. Jammer, want het is wel echt een mooie stad om te winkelen. En dat terwijl ik ab-so-luut geen winkeltype ben! Maar ik ga er vast nog vaak genoeg komen nu ik mijn ideale schoenenwinkel heb gevonden, dus dan kunnen jullie te zijner tijd wel een “duurzaam Arnhem” blogpost verwachten 😉

Comments

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Scroll naar boven