De lente is begonnen, de eerste blaadjes hangen alweer aan de bomen – het wildplukseizoen is begonnen! Wildplukken is in Nederland niet legaal, maar het wordt doorgaans getolereerd wanneer je je aan een aantal regels houdt. In deze blogpost heb ik al mijn informatie over wildplukken voor jou verzameld, zodat ook jij verantwoord op pad kan.

Belangrijke informatie

Charlotte plukt bramen

Wildplukken in Nederland: zo doe je dat verantwoord

Wildplukken is een mooie manier om dichter bij de natuur te komen. Maar hoe doe je dat, en hoe weet je welke planten eetbaar zijn?

Gedroogde kruiden

DIY kruiden oogsten en drogen

Complete uitleg over het oogsten en drogen van zelfgeplukte kruiden om te bewaren voor het koken of om zeep en cosmetica mee te maken.

Affiliate advertentie

Affiliate advertentie

De Urban Plant Kit met 4 heerlijke verse biologische kruiden is hét duurzame cadeau voor iedere foodlover! Zet de kruiden in een mooie pot buiten, laat ze volgroeien en voeg toe aan de lekkerste drankjes en gerechten. Dat is niet alleen goed voor jou maar ook voor de biodiversiteit want kruiden trekken insecten als bijen en vlinders aan!

Wildplukgidsen

Boek: de smaak van wildplukken

Buitenboek: De smaak van wildplukken

Wil je beginnen met wildplukken? Dit is het perfecte boek om de beginselen mee te leren, inclusief lekkere recepten om te maken met je oogst.

Boek: Welke geneeskrachtige plant is dat?

Welke geneeskrachtige plant is dat?

Determineer met de ANWB gids “Welke Geneeskrachtige Plant Is Dat?” welke medicinale planten er bij jou in de buurt groeien.

Wildplukrecepten

Vlierbloesem

Vlierbloesemsiroop

Complete gids voor het indentificeren van vlierstruiken en zelf (slow!) maken van overheerlijke vlierbloesemsiroop. Inclusief duidelijke foto’s.

Vlierbessensiroop

Vlierbessensiroop

In het najaar kun je heerlijke donkere vlierbessen plukken. In deze blogpost vertel ik je hoe je daarvan vlierbessensiroop kunt maken.

Rozenbotteljam

Rozenbotteljam

Heb je deze herfst rozenbottels geplukt? Maak dan zelf rozenbotteljam. In deze blogpost vind je alle instructies die je nodig hebt.

Deel deze blogpost 👇🏻

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Scroll naar top

Ecohobbit? Ik dacht dat ik naar CherryCharlie surfde?

Ik snap dat je misschien in de war bent, maar het klopt hoor! In april ben ik van naam veranderd: Ecohobbit past veel beter bij wie ik ben en wat ik doe. Op de naam en het design na is dit dezelfde website met dezelfde inhoud, en dezelfde persoon die erachter zit.

Veel leesplezier!
Charlotte