Het is nu zo’n 8 maanden geleden dat wij naar Schotland zijn geweest om de West Highland Way te lopen: ons eerste grote avontuur samen! Ondertussen heb ik zo ongeveer alles wat je erover kunt schrijven ook daadwerkelijk opgeschreven: ons reisverslag, onze paklijst, budgetteren… In deze blogpost heb ik alles voor jou verzameld, het perfecte startpunt voor als je zelf deze toffe trail wilt lopen.

Ons complete reisverslag

Een eerste indruk van de West Highland Way

Op woensdag 17 april zijn we naar Schotland gereisd om in 9 dagen de West Highland Way te lopen. Vervolgens zijn we nog een dagje naar Glenfinnan geweest (een must als Harry Potter fan) en als kroon op onze tocht zijn we naar de top van de Ben Nevis gewandeld.

Onze WHW reisplanning

Zo zag onze planning eruit

We hebben een hele planning gemaakt wat we per dag gaan doen: welke etappe lopen we? Waar overnachten we? Waar kunnen we boodschappen doen, en voor hoeveel dagen moeten we dan eten kopen? Dit zijn allemaal dingen waar je rekening mee moet houden als je een trektocht gaat maken, en de boel een beetje budgetvriendelijk wilt houden.

Paklijst

Dit moet je meenemen op je tocht

Schotland is niet het warmste land om te wandelen, zeker niet in April. Verder is de kans groot dat het gaat regenen. Hoe bereid je je hier op voor als wandelaar en kampeerder? Wat neem je allemaal mee?

Budgetteren voor de West Highland Way

Hoeveel kost het om de West Highland Way te lopen?

Wanneer je komend voorjaar de West Highland Way wilt lopen, is het handig om nu alvast de boel een beetje te gaan plannen en geld opzij te zetten. Maar hoe pak je zoiets aan, en hoeveel gaat dat eigenlijk kosten? Om heel eerlijk te zijn: je kunt het zo duur of goedkoop maken als je zelf wilt. In deze blogpost geef ik je essentiële handvatten om je eigen budget te berekenen.

Sidequests

Wat is er nog meer langs de route te doen?

Ja, de West Highland Way an sich is ook al mooi, maar wist je dat je een hoop langs de route kunt doen? Zo heb je 7 mijl na de start Glengoyne distillery langs het pad, zijn er diverse munroes die je kunt beklimmen en kun je dagtripjes maken naar mooie plaatsjes in de buurt.

Een dagje Glenfinnan

Dagtrip vanuit Fort William

Vanuit Fort William ben je met een half uurtje treinen in Glenfinnan. Natuurlijk heb je hier het beroemde Harry Potter viaduct, maar ook een klein stationsmuseum, een monument en je kunt er lekker eten.

Ben Nevis beklimmen

De hoogste berg van Schotland

Wil je deze big boy van 1344 meter hoog beklimmen, dan moet je zo ongeveer op zeeniveau beginnen. In deze blogpost vertel ik je hoe je veilig de mist, sneeuwvelden en losse kiezelpaden trotseert. Oja, en je vindt er ook Britain’s highest geocache!

Download nu mijn allround backpacking paklijst!

Inschrijven

Je schrijft je hiermee in voor de nieuwsbrief. Je kunt je op elk gewenst moment weer uitschrijven.

2 gedachten over “Van paklijst tot side quests: alles over de West Highland Way”

  1. Pingback: Mijn complete West Highland Way paklijst • CherryCharlie.nl

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Scroll naar boven