Buitenboek: A Woman’s Guide to the Wild – Ruby McConnell

Vrouwen vinden het soms wat enger dan mannen om de natuur in te gaan en outdoorsy dingen te doen. Dat kan komen door een gevoel van onveiligheid, soms door onzekerheid, onbekendheid met survivalskills of simpelweg geen outdoorsy opvoeding. Op avontuur gaan is dan best een grote stap. “A Woman’s Guide to the Wild” helpt je bij de voorbereiding.

Naar buiten gaan, hiken, kamperen en andere buitensporten zijn helemaal niet eng of moeilijk! In A Woman’s Guide to the Wild vertelt Ruby McConnell je alles over het buitenleven: van basics zoals kaartlezen of een tent opzetten tot typische vrouwendingen, zoals hoe je je menstruatie managet tijdens een trektocht en hoe je een week zonder je haar te wassen overleeft (spoiler: vlechten).

Dit boek staat al jaren in mijn kast en was echt een ontzettend fijn naslagwerk toen ik mijn eerste stappen op het gebied van solo trekking zette. Natuurlijk had ik al ontelbare keren gekampeerd en gewandeld met mijn ouders, maar een trektocht, en dan ook nog eens in je eentje, is wel even andere koek.

En ook nu nog haal ik er een hoop inspiratie uit en staan er dingen in die ik nog heel graag wil uitproberen. Een paar van de highlights:

 • Paklijsten voor verschillende soorten trips
  Fijne afvinklijsten voor dagwandelingen, sportspecifieke trips, car camping en een trektocht.
 • Alles over kleding
  Als je de hele dag buiten actief bent, is het belangrijk om laagjes te dragen. Maar welke laagjes heb je nodig, welke materialen zijn handig en waar moet je nog meer op letten?
 • Vuur maken
  Fikkie stoken is echt niet alleen een mannending, en als je doorhebt hoe het werkt, is het helemaal niet moeilijk! Er staan handige plaatjes bij van verschillende manieren om je vuur op te bouwen: niet alleen een basic kampvuur, maar ook een speciaal om op te koken of voor als je maar weinig hout tot je beschikking hebt.
 • Persoonlijke verzorging
  Zoals ik al zei: in dit hoofdstuk beschrijft Ruby allerlei belangrijke vrouwenzaken zoals wassen zonder douche, hoe je je haar invlecht om te voorkomen dat het één grote dreadlock wordt als je een week zonder douche zit, hoe je plast, poept en menstrueert in het wild zonder er een bende van te maken, etc.

En verder een hoop lekkere outdoor recepten, EHBO, hoe je wolken en het weer leest, kaartlezen, kompaslezen, en eigenlijk alles wat je moet weten wanneer je de natuur in gaat.

Wat je wel merkt is dat dit boek vooral gericht is op Amerika, vooral qua locatietips, welke giftige planten je moet leren kennen (en vermijden), en informatie over beren en schorpioenen. Maar dat mag de pret niet drukken, ook voor Europese dames staat er ontzettend veel waardevolle informatie in dit boek.

Fact file

Titel: A Woman’s Guide to the Wild

Auteur: Ruby McConnell

Uitgever: Sasquatch Books

Taal: Engels

Eerste druk: 2016

Genre / keywords: outdoor, trekking, kamperen, buitensport, survivalgids, naslagwerk.

Aantal pagina’s: 287

ISBN: 978-1-63217-005-7

A Woman’s Guide To The Wild kun je hier kopen:

Comments

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Scroll naar boven